Aktywne Wpisy

hansoloxd +349
Dziecko, udowodnij że Twoja pier*olnieta nauczycielka jest przed okresem nie mówiąc że jest przed okresem: #heheszki #humorobrazkowy
źródło: IMG_5136
Pobierz
Snowflake_ +6
Jakie szanse na znalezienie mężczyzny, który spełnia poniższe wymagania ma kobieta 30-letnia, raczej urodziwa (7-8/10):
1. Facet bez rozwodu, byłej żony, dzieci na koncie.
2. Max 35 lat.
3. Wysoki, przystojny, ubierający się modnie. Dobrze by było, żeby był wysportowany, ale samo zadbanie i brak brzucha też wystarczy.
4. Żadnych zakoli, braku uzębienia itp.
1. Facet bez rozwodu, byłej żony, dzieci na koncie.
2. Max 35 lat.
3. Wysoki, przystojny, ubierający się modnie. Dobrze by było, żeby był wysportowany, ale samo zadbanie i brak brzucha też wystarczy.
4. Żadnych zakoli, braku uzębienia itp.
Jakie szanse na znalezienie faceta z w/w wymaganiami?
- <10% 78.6% (308)
- 11%-30% 10.7% (42)
- 31%-50% 2.0% (8)
- 51%-70% 8.7% (34)

@Amelek: Ruby z Ruby on Rails ma tyle wspólnego, co Java z Javascriptem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mangita: Tak wiem - ale chcę nauczyć się najpierw Ruby jako języka programowania a następnie chcę nauczyć się środowiska Ruby on Rails - nie wąpliwie znajomość składni języka Ruby będzie dla mnie mocno pomocna w nauce środowiska Ruby on Rails.
@fervi: Powiem inaczej, nigdy niezrealizowane marzenie by poznać dokładnie język. Kolega który mocno siedzi w Ruby on Rails doradził mi naukę Ruby.( pracuje zdalnie w zespole międzynarodowym - działają ONLINE w ramach jednej spółki ) Zresztą będzie mnie uczył Ruby oraz Ruby on Rails :)za opłatą oczywiście.
@PuDZ: To najnowsza wersja ta 16.06 LTS Ubuntu ? Nie było już 16.40 ?
@fervi: Dlaczego Xubuntu ? W czym lepszy?
@fervi: Jako początkujący i uczący się dopiero - zainstaluję http://releases.ubuntu.com/16.04/
@silver_spike: Ruby programiści to nisza - i są bardzo dobrze opłacani. Mój kolega nie narzeka. Mówi że on jest już tak zaawansowany że spokojnie wyciąga nawet 6000 euro miesięcznie. Robią grube projekty.
@silver_spike: Dlatego też wybrałem ten język :) Trzymaj kciuki :)