Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #naukaprogramowania

Hej, mam do was pytanie, co sądzicie o takim portfolio? GIT.
Uczę się Javy jakieś 8msc, wysyłam CV na juniora ale żadnych większych efektów, albo rekruterzy nawet nie wchodzą na gita widząc brak doświadczenia w branży albo mój git jest wyjątkowo słaby ( ͡° ʖ̯ ͡°)

No i przy okazji przeglądania starych wiadomości wołam @epi , @adios , @niepoprawnyhumanista , @brt , @Mr_Plank , których ponad rok temu spamowałem jakimiś banalnymi pytaniami z #javascript i #jquery - dzięki chłopaki za poświęcony czas, mimo że na wszystkie moje pytania dało się znaleźć odpowiedź na stacku w ciągu pół minuty. Doceniam że wam się chciało :)
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vitin: naucz się angielskiego, wszedłem w pierwszy lepszy projekt i natrafiłem na taką perełkę

"Game using standard battleship game rules. CPU don't know where you place ships like you don't know where it place its ship, so CPU can't "cheat" when he lose. However, when it hit your ship, it start shooting clever - let's play and see how it work!"

Gdybym był rekruterem i przeczytał coś takiego to twoje
  • Odpowiedz
@Vitin: Na dzien dobry odpusc sobie kazde korpo w ktorym jest rekruter. Jesli juz to bardziej startupy, gdzie trafisz ze swoim CV bezposrednio do technicznego. Ogolnie bedzie ciezko, slyszalem o tym mitycznym zatrudnianiu ludzi przed studiami, po samej maturze, ale nigdy nie widzialem kogos takiego. Tymniemniej - masz juz odpowiedz.
  • Odpowiedz
@zackson: TrackYourRides jest na Springu, tyle że jeszcze nie skończony ;) A Spring to ogólnie dość szerokie pojęcie, jeszcze długo z czystym sercem nie będę mógł go sobie wpisać w cv.
  • Odpowiedz
@Vitin: I jak poszukiwania? Też zaczynałem w twoim wieku. Z tym co masz spokojnie mógłbyś iść na juniora. Jeżeli faktycznie nikt nie oddzwania co jest dziwne to na twoim miejscu poszedłbym na 2 miesiące stażu, nawet bezpłatnego byle tylko wbić się w środowisko. Korpo bym odradzał, uderz w mniejszą firmę jakiś startup, szybko nawiążesz kontakty i zobaczysz jak wyglądają większe projekty. Nie ma co mówić przez pierwszy miesiąc praktycznie nic
  • Odpowiedz
@Gwozdziuuu: cały czas wysyłam CV, w ciągu 2 miesięcy byłem na jednej rozmowie na miejscu i jednej przez skype, ale chcieli kogoś z doświadczeniem komercyjnym minimum 6 miesięcy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz