Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #naukaprogramowania

Hej, mam do was pytanie, co sądzicie o takim portfolio? GIT.
Uczę się Javy jakieś 8msc, wysyłam CV na juniora ale żadnych większych efektów, albo rekruterzy nawet nie wchodzą na gita widząc brak doświadczenia w branży albo mój git jest wyjątkowo słaby ( ͡° ʖ̯ ͡°)

No i przy okazji przeglądania starych wiadomości wołam @epi , @adios , @niepoprawnyhumanista , @brt , @Mr_Plank , których ponad rok temu spamowałem jakimiś banalnymi pytaniami z #javascript i #jquery - dzięki chłopaki za poświęcony czas, mimo że na wszystkie moje pytania dało się znaleźć odpowiedź na stacku w ciągu pół minuty. Doceniam że wam się chciało :)
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

od września, mamy sierpień :)

@Vitin: no to od wrzesnia do sierpnia jest 11 miesiecy. Dlatego napisalem prawie rok. Czego nie zrozumiales?
  • Odpowiedz
@matiit: w jednym projekcie poszło przez przypadek z .idea, ale wydawało mi się że wyczyściłem --cache i dodałem z powrotem bez, możesz dać linka? :D
  • Odpowiedz
no jakieś tam pojęcie masz, na jakieś praktyki by może starczyło

@slucham-psa-jak-gra: tutaj raczej jest problem taki ze na rozmowy na juniora go nie zapraszaja a to moim zdaniem powinno jednak dac rade do samej rozmowy.
  • Odpowiedz
@Vitin: no a mamy sierpien 2016. Chyba chodzilo ci o to ze mieszkasz od wrzesnia 2015? Cos pomieszales. Jesli tak ciezko dogadac sie z toba na temat tego w ktorym miescie szukasz pracy lub w ktorym mieszkasz to nie dziwie sie ze masz problemy ze znalezieniem pracy.
  • Odpowiedz
@karer: XDDDD
Okej, napiszę żeby wszystko było jasne. Zackson spytał o miasto - domyślam się że średnio go interesuje gdzie teraz mieszkam a raczej gdzie wysyłam CV. CV wysyłam do Warszawy od jakiegoś miesiąca, ponieważ od września 2016r będę tam mieszkał.
  • Odpowiedz
domyślam się że średnio go interesuje gdzie teraz mieszkam a raczej gdzie wysyłam CV. CV wysyłam do Warszawy od jakiegoś miesiąca, ponieważ od września 2016r będę tam mieszkał.

@Vitin: wiec zobacz jak ja to zrozumialem: Zackson pytal o miasto w ktorym wysylales do tej pory CV. Napisales "warszawa od wrzesnia" co mozna zrozumiec jako "wysylalem CV w warszawie od wrzesnia". Na pewno nie chodzi o wrzesien 2016 bo jeszcze go
  • Odpowiedz
@Vitin: Cos na temat wieku / wyksztalcenia?
Jak wysylasz CV tuz po liceum i masz 19 lat, to wiekszosc rekruterow ma w dupie Twojego githuba, szczegolnie w wiekszych korpo. Odpadasz na selekcji CV i braku wyzszego.

Co do samego kodu - jak dla mnie na juniora bez problemu wystarczy.
  • Odpowiedz
@Vitin: też jestem baardzo początkujący, ale myślę że na juniora to trochę za mało. Szukaj stażu, nawet -znienawidzonego przez wykopków - bezpłatnego.
  • Odpowiedz