Aktywne Wpisy

Fiszermen +342
Najbardziej cringowe wydarzenia XXI wieku. Ja zacznę i ciężko będzie przebić. Burmistrz Minneapolis płacze nad trumną George’a Floryda. #glupiewykopowezabawy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
natalia-roslon +318
Ta kobieta ma takie zasięgi i zbiera tak ogromny poklask wśród #polskieonuce że jestem przerażona. W komentarzach istne piekło, wszyscy popierają jej kocopoły, całe rzesze absolwentów uniwersytetu chłopskiego rozumu. Dwa dni temu jak zaczęła sie akacja polskieonuce, byłam w szoku jak wiele Polaków a nie ruskich trolli tęskni za ruskim butem, ale teraz jestem już totalnie wywalona z kubotów na ziemię, leżę na podłodze i nie wierzę. Marzę, żeby tej
źródło: 1000040498
Pobierz

Pracuje w małej firmie i ani dnia urlopu nie brałem od... bardzo dawna. Dzisiaj poszedłem na wypoczynek na tydzień. Wcześniej (o tydzień) złożyłem wniosek urlopowy z zakresem dni. O, jak się zdziwiłem, gdy zadzwonił kierownik i mówi, że nic nie wie (wysłałem mu skan tego samego dnia i na dodatek, składałem wniosek siedząc obok niego...). Kazał mi przyjść do pracy i to załatwić, bo "on zarobiony hurr durr". W końcu zadzwoniłem do szefa, który powiedział, że martwi się o mnie, że nie potrafię prostych rzeczy załatwić, że nie wie nic o sytuacji (każdy wniosek musi przejść po przesłaniu przez kierownika przez jego ręce) i ogólnie to dobra zapowiedź wręczenia wypowiedzenia niedługo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz siedzę tutaj, na niby-urlopie, w-------y, że w pierwszy dzień urlopu już inba i problemy, bo góra nie umie sobie przekazywać informacji.
[ #zalesie #j--------e ]
W małej firmie masz szansę na fajce załatwić ciąg logiczny zastępstwa i robisz to w 5 min. Dla OP, który ma z tym problem - seria zabiegów, którą byłeś łaskaw wspomnieć - jest nie do ogarnięcia.
@Dutch: zacznijmy, misio, od tego, że umiem czytać ze zrozumieniem
Jaki to ma związek z moim komciem i tym, że wypisujesz bzdury nt. urlopu w korpo, bo nie potrafiłeś na urlopie wyłączyć telefonu?
Napisałem, że w korporacjach pracuje więcej osób niż w małej firmie. Na razie jasne? Z tego powodu zawsze znajdzie się ktoś, kogo nie znasz osobiście i nie wie, że jestes na urlopie i nie wie, że ma nie dzwonić i nie wie, że ma czytać zwrotki. Po prostu debil.
Wszystko jest dla mnie krystalicznie jasne :) Głównie to, że jesteś aroganckim bucem (przypadłość nader częsta w branży IT i u lolstartapowców), który nie potrafi precyzyjnie formułować myśli. Zaś zapędzony w kozi róg próbuje spłoszyć adwersarza "trudnymi" sofistykejtyd słówkami. Dysfunkcja percepcyjna, o jak kisnę :)) Życzę miłego dnia i samych maili z Silicon Valley :)
@hellyea: u mnie w firmie wygląda
Ale ogólnie rzecz biorąc o ile pamięć mnie nie myli, to w roku powinieneś mieć 2 tygodnie nieprzerwanego urlopu. Także PIP może tam podziałać co nieco ;)
Jeśli:
a) pracujesz w jakimś outsourcingu, back office etc.; i/lub
b) wykonujesz pracę o charakterze "commodity", gdzie inne osoby mogą szybko przejąć obowiązki;
wtedy faktycznie możesz "mieć w------e" i przez 3 tygodnie ignorować co się dzieje