Aktywne Wpisy

gedzior84 +2173
Mircy, chyba udało mi się pokonać nowotwór :)
Dajcie kilka plusów na pokrzepienie, bo właśnie jestem po operce.
Kamień z serca i guz z trzustki...
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
Dajcie kilka plusów na pokrzepienie, bo właśnie jestem po operce.
Kamień z serca i guz z trzustki...
#nowotwory #zdrowie #zebroplusy
źródło: IMG_20250716_203324
Pobierz
Foxing +214
Restauracje w #polska kompletnie p----------o i odkleiło od zarobków przeciętnego człowieka. Pizzerie w szczególności └[⚆ᴥ⚆]┘
#pizza #pysznepl #takaprawda #gastronomia
#pizza #pysznepl #takaprawda #gastronomia
źródło: Screenshot 2025-07-16 at 19-34-06 Pizzeria Maximus Czeladź - Zamów z Dostawą Pyszne.pl
Pobierz

Pracuje w małej firmie i ani dnia urlopu nie brałem od... bardzo dawna. Dzisiaj poszedłem na wypoczynek na tydzień. Wcześniej (o tydzień) złożyłem wniosek urlopowy z zakresem dni. O, jak się zdziwiłem, gdy zadzwonił kierownik i mówi, że nic nie wie (wysłałem mu skan tego samego dnia i na dodatek, składałem wniosek siedząc obok niego...). Kazał mi przyjść do pracy i to załatwić, bo "on zarobiony hurr durr". W końcu zadzwoniłem do szefa, który powiedział, że martwi się o mnie, że nie potrafię prostych rzeczy załatwić, że nie wie nic o sytuacji (każdy wniosek musi przejść po przesłaniu przez kierownika przez jego ręce) i ogólnie to dobra zapowiedź wręczenia wypowiedzenia niedługo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz siedzę tutaj, na niby-urlopie, w-------y, że w pierwszy dzień urlopu już inba i problemy, bo góra nie umie sobie przekazywać informacji.
[ #zalesie #j--------e ]
Przyczyną tego jest to, że twój pracodawca zatrudnia za mało ludzi. Jak położysz wypowiedzenie to pewnie będzie szukał kogoś z doświadczeniem za pensję mniejszą niż ty miałeś (bo przecież po okresie próbnym trzeba będzie mu dać podwyżkę), który z miejsca będzie musiał ogarnąć to co ty robiłeś, więc szef mu nie będzie bronił siedzenia darmowych nadgodzin jeżeli zależy mu na robocie xD
-gdzie jest X?
-na urlopie, będzie za dwa tygodnie.
-aha....
XDDD
Skoro w korpo nikt do ciebie nie dzwoni na urlopi i nie musisz wracać do maili - to albo jesteś w zarządzie, albo na stażu. No, albo za korpo masz biedronkę :)
Skoro szeregowy pracownik małej firmy, opartej na interakcji bezpośredniej, nie potrafi załatwić sobie spokoju na i po urlopie - to w korpo zginie.
Znałem gościa, który trenował filtry spamowe, żeby określonej grupie nielubianych osób serwer nie odsyłał zwrotki na urlopie.