Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak nasz błąd - polegający na tym, że kupiliśmy przez internet nie widząc tego co kupujemy, Ludzie! Mamy XXI wiek! Jeszcze mam się może ukamienować bo dałam się oszukać? Winny jest tu tylko oszust/ złodziej.
  • Odpowiedz
Gdybyśmy zrob[l[ zakupy na Allegro to byśmy dostal[ na pewno zwrot p[n[iedzy Teraz to juz nauczka na przyszlość: zeby wszyistko dobrze sprawdzic [ wyprzedzać fakty.
  • Odpowiedz
zachowanie oszusta jest nastawione na wprowadzenie w błąd. Bez tego nie byłoby " naszego " błędu...

@sylwia-vavilovs: I tak właśnie tu było, dlatego jest to oszustwo na sprawę karną, a nie przywłaszczenie na sprawę cywilną.
  • Odpowiedz
@otto69: To widziałem. Poza tym nie ma w żadnych innych wiadomościach. Jeśli policja znajdzie przestępcę, to będzie głośno. Jeśli nie - to Policja będzie siedziała cicho.
  • Odpowiedz
chyba wyśle inf z linkami do forum i do listy do intrtii, onetu i wp - możne się ktoś zainteresuje. można by napisać w imieniu wszystkich, ze szukamy innych poszkodowanych i dać im do wiadomości na mejle podane na liście, żeby bardziej uwiarygodnić
  • Odpowiedz
Policjant przyjmujący dzisiaj sprawę. Poinformował mnie, że jeśli będzie dużo poszkodowanych, to sprawą moze się nawet zająć CBŚ
  • Odpowiedz
§ 1. Kto środki płatnicze, instrumenty finansowe, papiery wartościowe, wartości dewizowe, prawa majątkowe lub inne mienie ruchome lub nieruchomości, pochodzące z korzyści związanych z popełnieniem czynu zabronionego, przyjmuje, posiada, używa, przekazuje lub wywozi za granicę, ukrywa, dokonuje ich transferu lub konwersji, pomaga do przenoszenia ich własności lub posiadania albo podejmuje inne czynności, które mogą udaremnić lub znacznie utrudnić stwierdzenie ich przestępnego pochodzenia lub miejsca mieszczenia, ich wykrycie, zajęcie albo orzeczenie przepadku, podlega
  • Odpowiedz