Wpis z mikrobloga

Czy tym ludziom nie jest trochę wstyd? xD Czułbym się jak skończony baran, gdybym leciał z samego rana stać kilka godzin po bułkę z mięsem i warzywami za 30 zł wyłącznie dlatego, że dzień wcześniej chłopaczek w krótkich gaciach powiedział w internecie, że przypomina mu to Berlin.

#ksiazulo #kebab
Clermont - Czy tym ludziom nie jest trochę wstyd? xD Czułbym się jak skończony baran,...

źródło: image

Pobierz
  • 135
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Clermont: od tego się wzięła nazwa influencer, że wywiera wpływ na masę ludzi

Jedni będą reklamować gacie, inni jedzenie, ale jedzenia nie zamówisz do paczkomatu tylko musi być świeże, to też się wyróżnia
  • Odpowiedz
  • 73
@bzyku95: Rozumiem, że istnieje coś takiego jak wywieranie wpływu xD Po prostu zastanawiam się, co na poziomie indywidualnym dzieje się w głowie takiego człowieka, bo dla mnie to by było trochę uwłaczające.
Zresztą podobnie jak bieganie za kimś, żeby zrobić sobie zdjęcie. Nawet jak widzę na mieście kogoś znanego, kogo lubię, i może nawet byłbym skłonny cyknąć sobie z nim fotkę, to zaraz przychodzi myśl: "Nie no, typ zarabia miliony,
  • Odpowiedz
@Clermont: w głowie takiego człowieka dzieje się to: "ten kebab którego poleca youtuber wygląda wyjątkowo apetycznie, mam na niego ochotę i pojadę go zjeść nawet jeśli kolejka będzie długa - to nie jest dla mnie poważny problem, mam wolny czas i mogę poczekać dłuższą chwilę"
  • Odpowiedz
  • 11
@Clermont: Jeżeli ktoś ma do wyboru siedzieć w domu przed komputerem lub wyjść i postać w tłumie z innymi ludźmi to wybiera drugą opcje. To daje takie poczucie wspólnoty. Do tego dochodzi nadzieja że może się tam kogoś pozna.

Książulo działa głównie na ludzi samotnych. Już sam motyw wyjścia z kumplami na kebaba przyciąga samotników i tych którzy wspominają takie wyjścia z młodości.

On pewnie sam tego nie ogarnia, ale
  • Odpowiedz
@Clermont: ej mam to samo. Nie spotykam wielu znanych osób ale gdyby to pomyślalbym: a nie będę chłopu przeszkadzał w przechadzce po mieście, bo będąc na jego miejscu chciałbym wtopić się w tlum
  • Odpowiedz
@Clermont: w ogóle fakt, że najpopularniejszym (?) jutuberem w kraju jest koleś, który nagrywa jak psznie je kebaba i mówi, czy dobry, czy nie, to jest świetne odzwierciedlenie poziomu naszego społeczeństwa
  • Odpowiedz