Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Posłuchajcie, podobnie jak Komenda Policji w Łodzi, z której co niektórzy otrzymali maile w naszej sprawie taki i większość komend wojewódzkich posiada Wydziały do Walki z Cyberprzestępczością. Jak się komuś bardzo, ale to bardzo nie chce iść na prokuraturę lub pierwszy lepszy komisariat, jak zgłosi i opisze swoją sprawę mailem,też na pewno ktoś się odezwie - ważne żeby jednak zgłaszać. Warto wejść na www swoich komend wojewódzkich i poszukać adresów e-mail.Mi w
  • Odpowiedz
@Cadamonn: Pełną listę - zakładka "Lista poszkodowanych" - u dołu strony, można pobierać, drukować i załączać do składanych na policji lub w prokuraturze powiadomień o przestępstwie aby zobrazować skalę procederu.
  • Odpowiedz
@Cadamonn

1. Przy składaniu zawiadomień na policji/prokuraturze służy jako ważny załącznik obrazujący skalę oszustwa
2. Posłuży jako lista kontaktowa dla nas do organizacji grupowego pozwu cywilnego (jeżeli do niego dojdzie)
  • Odpowiedz
@jaroslaw-gajdzinski: Już wczoraj to proponowaliśmy, telefony kontaktowe, ale nie było zgody, Policji wystarczy to co mają. KPP w Łodzi wysłała dzisiaj mejle do znacznej liczby osób z naszej listy. Znajdą nas, a wszystkie szczegółowe dane wyciągną chociażby z banków czy nieistniejącej strony electrocenter
  • Odpowiedz
@otto69: własn[e rozmaw[alam z mo[m bratem, ktory jest pol[cjantem. Sprawa może potrwai. Gdyby jedna osoba zlozyla poidanie na pol[cję [ podala numery osob poszkodowanych to pol[cja moglaby szybc[ej dotrzeć/ wezwac nas na komende
  • Odpowiedz
zostawmy to tak jak jest, większość z nas i tak zgłosi indywidualnie i poda swoje dane, lista jest po to aby zobrazować skalę i pokazać zasięg przestępstwa
  • Odpowiedz
w poniedziałek albo we wtorek bede znowu na policji powiedzcie mi czy mam też wydrukować tą liste poszkodowanych i dać policjantowi ? jak tak to co mam mu powiedzieć ?
  • Odpowiedz
@mar1255: Powiedz im, ze jest taki watek na wykop.pl i ludzie, którzy zostali tak samo oszukani przez Electrcenter stworzyli taka listę - tu nie ma nic do ukrycia, wszyscy zapisują się dobrowolnie
  • Odpowiedz