Wpis z mikrobloga

ostrzegam przed https://electrocenter.net/ dzisiaj szukałem pomysłu na prezent w internecie i wpadłem na ich stronę, wszystko w zaskakująco niskich cenach (co już wzbudziło moje podejrzenie), zdecydowałem się zamówić produkt za pobraniem i tutaj własnie już upewniłem się co do ich niecnych zamiarów, otóż wysyłka z przedpłatą jest darmowa natomiast koszt dostawy w przypadku płatności przy odbiorze wynosi 150 zł !!!
  • 1335
  • Odpowiedz
@otto69: Nie. Ale skoro wiemy, że ludzie z firmy czytają ten watek to po co mają wiedzieć co ich czeka. Dla mnie zakup w ich sklepie był bardzo nieprzyjemnym przeżyciem, w życiu bym nie pomyślała że mogę być oszukana przez firmę polecana na nokaucie czy opinieo. Więc niech oni też doświadczą co znaczy niespodzianka ()
  • Odpowiedz
tpay.com odmówił podania numeru rachunku docelowego. I tu rodzi paradoks: policja odmawia przyjęcia zgłoszenia bo jest za mało poszlak. Większej ilości poszlak nie można uzyskać, bo Policja nie przyjęła zgłoszenia.
  • Odpowiedz
@mimi_25: Próbowałem. Z każdej strony opór Policji. Posterunkowy na dzień dobry "czy nie za często tu jestem" , potem śledczy stwierdził że za mało czasu upłynęło, a jak oponowałem na przyjęcie zgłoszenia, to powiedział przy świadkah w poczekalni "#!$%@? mać, tyle mam do powiedzenia", następnie poprosiłem o podanie nazwiska, to nie chiał podać. Spytał czy chcę porozmawiać z komendantem, zgodziłem się. Komendat przeprosił mnie "w imieniu firmy", opowiadał jak to
  • Odpowiedz
@wysylacz: I jak tu mieć dobrą opinie o nich. Koleżance kiedyś zginął telefon. Wiedziała kto go ukradł. Jak poszła na policje to powiedzieli jej, że jeżeli zgodzi się na to, że jej tu nie było i że oni sami znajdą jej telefon to go jej odnajdą (to ponoć jakoś bardziej dla nich punktowane jest). Paranoja, ale co dziewczyna miała zrobić więc się zgodziła. Policja to nieroby i tyle...
  • Odpowiedz
jeszcze raz powtarzam: pisać, pisać i pisać - nie mogą odmówić przyjęcia i muszą przekazać prok. a ta dać odpowiedz również na piśmie o odmowie lub wszczęciu postępowania przygotowawczego, a jeśli ktoś musi się pod czymś podpisać to się głębiej zastanawia.
  • Odpowiedz
Matko, jestem załamana !! Dziś z tego sklepu nie odbierał telefonu, zmartwiłam się , bo mija 2 tyg od zamówienia i potrzebuję już tego sprzętu ( wszystko do kuchni za prawie 6 tys.) a tu takie wpisy.... jestem bliska zawału, czy na serio to firma ''krzak ''? Błagam, niech ktoś powie , że to głupie żarty..
  • Odpowiedz
@mimi_25: Zaraz osiwieję !!! Kupiłam ten sprzęt za ostatnie pieniądze przy remoncie mieszkania. Meble będą lada dzień, a ja ani sprzętu ani kasy nie mam. W życiu tak nie dałam się oszukać !! A miałaś jakikolwiek z nimi kontakt? Czy od początku olali temat ?
  • Odpowiedz
@kasia--: Ja sprawy nie odpuszczę mimo, że wydałam mniej niż Ty za to za pieniądze od wujka (ostatnie pieniądze przekazane przed jego śmiercią). Dlatego poruszę ziemię i niebo żeby pieniądze odzyskać. Ja wymieniłam się raz mailowo z Panią Moniką i odpowiedz była w miarę szybka, teraz zupełny brak kontaktu...
I mogą sobie pisać, że dobrze nam tak, bo Polaczki chciały przyoszczędzić, że trzeba było myśleć. Ok, niech będzie że byłam
  • Odpowiedz
Póki co mam dziurę w głowie, jestem taka załamana, że odbiera mi to logiczne myślenie. Pewnie nie zasnę dziś , ale jutro po pracy lecę na policję. Szkoda czasu na czekanie , że sumienie ich ruszy.
  • Odpowiedz
@wysylacz: mam konto w pl banku, ale nie mialam srodkow, wiec robilam z karty normalnie przelew- wychodzi jak z konta, ale np jak zwrocili mi pieniazki to mam tylko napisane SPŁATA, pewnie dlatego, ze to byla kredytowka. Zadnych danych wiecej, dlatego sie pytalam czy mozna je jakos uzyskac?
  • Odpowiedz
Ja też jutro pójdę na policję. Im więcej będzie podobnych zgłoszeń, tym szybciej się tym zajmą. Znajoma w zeszłym roku kupiła przez internet bilety na koncert w atrakcyjnej cenie. Przelew wysłała, biletów nie otrzymała, osoba sprzedająca zniknęła. Sprawy nie zgłosiła na policję, bo chodziło o 50zł i stwierdziła, że szkoda czasu. Po roku nagle odezwała się do niej policja, została zaproszona na najbliższy komisariat. Okazało się, że więcej osób zostało oszukanych i
  • Odpowiedz