Wpis z mikrobloga

Jedyne co potrafi ten debilny rząd to promowanie słabych i nieudaczników i patologi. 500+, mieszkanie+, patola+. Ciekawe kiedy zacznie ktokolwiek promować ludzi zaradnych, takich, którzy zarabiają po kilkanaście tysięcy, bo uczyli się, dokształcali, poświęcali czas na książki. Kiedy? NIGDY. Bo tacy ludzie myślą. A wyborcy 500+? Jak goryle, wystarczy rzucić banana.

#4konserwy #bekazpisu #polityka
  • 96
@Ciuliczek: piecze dupka, co ( ͡° ͜ʖ ͡°)? Mi się tam podoba, że inni dostaną po 500 zł na dziecko, Niech im się lepiej wiedzie, jak ktoś ma pensje po kilkanaście tys. miesięcznie to ma inne zmartwienia niż to, że jakiś Janusz z Grażyną dostaną 1 tys. zł bo mają 3 guwniaki. Pieniądz i tak wraca do budżetu, a wzrost demograficzny opłaci się w przyszłości.
@Ciuliczek: pierwsze słyszę żebym "ludziom zaradnym" nie wypłacali z programu 500+, z tego co wiem to są zasady open, czyli po prostu jeśli spełniasz określone warunki to ci wypłacają, nikt nie będzie dodatkowo oceniał czy się nadajesz jakimś wydumanym kryterium zaradności.
Poza tym skoro ktoś sobie radzi samodzielnie to chyba dobrze i bez sensu go stresować czy odwołają jakiś program czy nie itd.
@miszczu_blady: poprawia mi humor czytanie takich wpisów, gdzie ludzie rzucają jadem i wyzywają innych od nieudaczników jak popadnie xd bo tu wszyscy tacy oczytani, zaradni, programiści 15k i wyborcy 4,76 :D Miałem już olać temat, ale zmotywowałeś mnie :)

edit: dla ciekawości postronnych sam na korwina głosowałem, ale #!$%@? się do 500+ jest wg mnie uzasadnione, ale wciąż głupie (to tylko moja opinia, scrolluj dalej, może trafisz na lewandowskiego)
@Ciuliczek: Jak już patrzysz przez taki kolektywistyczny pryzmat - nie trzeba promować ludzi, którzy odnieśli sukces, ponieważ, uh, odnieśli sukces. To jest spora (i wystarczająca) promocja by zachęcić innych. Przeszkadzać dalej będą ponieważ są logiczne powody by przeszkadzać ludziom, by nie bogacili się za bardzo. Pieniądze = władza, stąd społeczeństwo będzie się bardzo rozwarstwiało, jedne osoby zyskają ogromną przewagę nad innymi, którą będą wykorzystywać (bo to będzie w ich interesie -
@WilecSrylec: wolę chyba nierobienie niż rozrzucanie takich pieniędzy na durnoty. Niech wybudują za ten hajs żłobki i przedszkola, problemem nie jest brak gotowki na dzieci, tylko co z nimi zrobić jak normalni rodzice od pracy idą
@RobotKuchenny9000: to ja nie chcę takich standardów. nie wszystko co zachodnie jest dobre.
@feniks_pn: fajnie że zaradność mierzysz ilością otrzymywanego socjalu. Nie zapomnij że ja tez nie jestem sam, moja kobieta też nie
Nie bede mogł dostać, bo za karę za to, że się dużo uczyłem i pracowałem, zarabiam za dużo

@Ciuliczek: Gdybyś czytał to byś wiedział,że oferta skierowana jest do WSZYSTKICH.

"Jak mówiła premier Beata Szydło, Mieszkanie plus będzie programem powszechnym. Nie będzie ograniczeń ze względu na wiek czy zarobki."
@Ciuliczek: niesamowita żenada w komentarzach. Właśnie przez takich ludzi jak wy ten kraj nigdy nie dogoni zachodu. Bo większość ludzi woli dostać (ukraść) od kogoś innego 5 stów i je przeżreć zamiast zacisnąć pasa i powoli dążyć do dobrobytu kraju tak jak to było we wszystkich rozwiniętych krajach przed inwazją socjalizmu. No i jakim kretynem trzeba być żeby myśleć że ten program jest równy. Przecierz to bogatsi, ciężej pracujący muszą się
@elcezet: nic ci się nie należy
@RobotKuchenny9000: jak nasz budżet będzie na poziomie zachodu, to możemy sobie wdrażać ich metody
@feniks_pn: a ja mam takie zmartwienie, bo nie chce podatków łożyć na rozmnażające się sebiksy
@Hastur: nie #!$%@?, lepiej niech siedzą cicho i cieszą się że jakaś patola dostanie ich pieniądze XD
@feniks_pn: gdzie jest zaradność w przyjęciu kasy od państwa?
@Usunelem_Konto: a ja nie chcę
wszyscy chyba wiedzą, że to nie jest program pomocy biednym tylko program "naróbcie sobie dzieci, za 20 lat będę płacić podatki"

@WilecSrylec: Widzisz i tu się mylisz. Bo program skierowany jest do wszystkich do klasy biedaków jak i do klasy bogaczy różnica bedzie polegac na kolejkach-Osoba biedna bedzie miała pierwszeństwo w kolejce osoba bogata bedzie musiała czekać na swoje. Nie mam pojecia skąd czerpiecie wiedzę o tym programie wy to piszecie
@feniks_pn:

skoro nie pracują po 16h w pocie czoła a mają po 3k plus 1k za dzieciaki co daje łącznie 7 koła przy minimalnym wkładzie i maksymalnym cieszeniu się z życia to kto tu jest bardziej zaradny misiu :) ?

Jeśli potrzebujesz pomocy kogoś, żeby dobrze żyć, to to nie jest zaradność, źle odbierasz znaczenie tego słowa.

Czy Twoim zdaniem, dzieciak mający bogatych rodziców, dostający wysokie kieszonkowe jest z automatu zaradny?
@Ciuliczek: Bo takich zaradnych ludzi jest mniej, wystarczy spojrzeć na wykop, najgłośniejsi są ci co wszystko im w życiu przeszkadza, najgorszy okres PRL to dla nich lata 1989+, korporacje ich wyzyskują, wszyscy dochodzą do czegoś za pomocą układów. To do takich ludzi PiS kieruje swój program i jak widać dobrze im to idzie.