Aktywne Wpisy
norman-odyniec +575
#przegryw #neet #pracbaza #wychodzimyzprzegrywu #kolchoz
Mireczki tak się zastanawiałem, bo sporo z was narzeka na robotę, jej brak i życie na wsi. Czy chcielibyście serie wpisów, w których przekminiłbym Wam kilka możliwości pracy, którą na spokojnie można wykonywać zdalnie? Nic związanego z programowaniem i jakimiś hatfu MLMami, czy innym dropshippingiem. Zarobki nie będą obłędne, ale spokojnie z czasem i zdobytym doświadczeniem można dojść do poziomu 50zł/h+.
Wymagania:
Minimum social skilla, tak aby
Mireczki tak się zastanawiałem, bo sporo z was narzeka na robotę, jej brak i życie na wsi. Czy chcielibyście serie wpisów, w których przekminiłbym Wam kilka możliwości pracy, którą na spokojnie można wykonywać zdalnie? Nic związanego z programowaniem i jakimiś hatfu MLMami, czy innym dropshippingiem. Zarobki nie będą obłędne, ale spokojnie z czasem i zdobytym doświadczeniem można dojść do poziomu 50zł/h+.
Wymagania:
Minimum social skilla, tak aby
wykop +336
Panowie, dziś Wasze święto - Dzień Mężczyzny! ლ(´ڡ`ლ)
Czego chcemy Wam życzyć w tym dniu? Świata, który Was zrozumie, wysłucha, zaakceptuje Wasze emocje, nie będzie oceniał. Równouprawnienia. Tego, w którym płeć nie decyduje o opiece nad dzieckiem, emeryturze czy konieczności odbycia ćwiczeń wojskowych. Ludzi, którzy będą dla Was wsparciem, nie ciężarem.
Marzeń, pasji, celów, których realizacja nadaje życiu sens. Siły, uśmiechu i pogody ducha, która pozwoli Wam z lekkością
Czego chcemy Wam życzyć w tym dniu? Świata, który Was zrozumie, wysłucha, zaakceptuje Wasze emocje, nie będzie oceniał. Równouprawnienia. Tego, w którym płeć nie decyduje o opiece nad dzieckiem, emeryturze czy konieczności odbycia ćwiczeń wojskowych. Ludzi, którzy będą dla Was wsparciem, nie ciężarem.
Marzeń, pasji, celów, których realizacja nadaje życiu sens. Siły, uśmiechu i pogody ducha, która pozwoli Wam z lekkością
#bekazpodludzi
@Arveit: nie wiem skąd ci się to wzięło. Mnie ścigali za jeden, normalnie do komornika trafiło.
@Jebwleb: ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Jebwleb: oksymoron
@Arveit: Nie wiem jak w pociągach, ale warszawski ZTM po braku płatności przez pół-rok daje sprawę do sądu i płacisz wtedy 270zł zamiast 140zł po odbytej bez ciebie sprawie sądowej. Dodatkowo jesteś wpisany do Krajowego Rejestru Dłużników i skasują cię dopiero jak zapłacisz, więc odpadają raty, kredyty i pożyczki. Ogólnie imo git, w pół roku to każdy debil da radę odłożyć 170zł na spłatę
3 niezapłacone opłaty dodatkowe za brak biletu potwierdzającego prawo do przejazdu (to nie są żadne mandaty) są jedynym długiem ściganym z urzędu (policja ma takiego prawo zawinąć na miejscu). Ale poszkodowany (czyli przewoźnik) ma prawo skierować sprawę do sądu jak standardowy dług i tam się dobijać do dłużnika.
@Dextrofan: i naprawdę myślisz że z takim tłumaczeniem kanar powinien Cię puścić?
@ZielonaPietruszka: To racja ale np. ja raz w zyciu dostalem mamdat od kanara - bo nie znajac miejsca wyjechalem przystanek poza strefe i mialem billet tanszy o 10gr - 70zl mandatu. Więc sorry, bywają upierdliwi
A co chyba gorsze - wielu ludzi ma takie nastawienie, że bilet kupuje się po to, żeby uniknąć ewentualnego mandatu, a nie jako opłatę za przejazd.
#logikarozowychpaskow
Tylko powiedz mi proszę, jak przychodzę na przystanek na godzinę przyjazdu autobusu a autobus nie przyjeżdża o tej godzinie, tylko dopiero nastepny, to co mam zrobić? Komu mogę dać mandat?
Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że obowiązki w relacji
Komentarz usunięty przez autora
Normalni ludzie zdają sobie sprawę z tego, że transport publiczny to usługa, za którą to trzeba zapłacić (jak za większość usług).
Nie mam do takich #!$%@?ów szacunku - sam kasuję bilety jak jeżdże tramwajami i autobusami (nie kupuję już jednak sieciowych, bo staram się jeździć tak rzadko jak to możliwe), ale dla mnie jesteście zwykłymi śmieciami. Zabawne, że żaden z was, #!$%@?, nie potrafi sprawdzać biletów, jak tramwajami jeżdża prawdziwi patrioci ze stadionów,