Aktywne Wpisy
sosiwoczostkowe +500
W koncu nadszedl ten dzien. Wrocilem z Polszy i zrobilem obiecane zdjecia z Lidlow w krajach Eurokolchozu. Ale nie tak jak obiecalem. Nie zrobilem ich w dwoch, ani w trzech ani czterech, ale az w pieciu krajach: Austrii, Czechach, Francji, Niemczech i Polsce.
Stworzylem tabelke z porownaniem cen. Tylko cztery pierwsze produkty sa porownane w miare obiektywnie: benzyna, nutella, coca cola i pringelsy.
Bylo duzo prosb, ale widzac, ze takie wydawaloby sie najprostsze p--o
Stworzylem tabelke z porownaniem cen. Tylko cztery pierwsze produkty sa porownane w miare obiektywnie: benzyna, nutella, coca cola i pringelsy.
Bylo duzo prosb, ale widzac, ze takie wydawaloby sie najprostsze p--o
źródło: fsghdfghj
Pobierz
Neocaridina +176

@KwadratowyPomidor: ja bym napisał „za to, że tworcy są idiotami i wymyślają koło na nowo i przy tym psują coś co powinno działac jakby skorzystali z tego koła które już było” ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A gdzie jest C# ?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: nie znam technologii MS i stronię od nich ("__dopostback" xD) to też nie wypowiadam się.
@wodzik: no shit xD jest technologią używana w back endzie, zara sie ktos dojebiei ze napisałem python nie django i ze ruby nie RoR
@KwadratowyPomidor: NIC NIE MAM WSPÓLNEGO, ALE SIĘ WYPOWIEM xD
@KwadratowyPomidor:
Wciąż więcej pracy niż programistów. To wbrew pozorom może być plus.
Znam każdą z tych technologi na tyle, żeby napisać "hello world" i zdaję sobie sprawę, że w node piszemy w js. Dlatego właśnie się d-------m, bo reszta "technologi" to języki programowania, a ja jestem zdania, że nie powinno się np porównywać javascripta z Laravelem, tak samo nie powinno się porównywać node z pythonem.
@KwadratowyPomidor: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Od, przynajmniej głębokiego, backendu raczej oczekiwałbym właśnie tej stabilności ("solidności" o której piszesz przy Javie), której podstaw szukałbym w: silnym typowaniu (sukces TypeScriptu pokazuje że nawet w, dość długo traktowanym jako niepoważnym języku, JS też tego trochę brakuje przy pewnej skali projektów), obiektowości jako takiej ale bardziej jasno
@KwadratowyPomidor: może przy REST API owszem, powłoka asynchroniczności tak trochę burzy czytelność etc. ale jeśli chodzi np. o websockety to nie jest to jakieś mega głupie podejście ( ͡° ʖ̯ ͡°)
w "glupim pehapie" robie $x = new mojaKlasa() i jak wpisze $x-> to mam podpowiedzi nie moglbym bez tego juz żyć
ale widze teraz jakies nowe ECMA Script robia i jest tam typowanie w argumentach