Wpis z mikrobloga

właśnie się dowiedziałem, że żeby twój #android wgrany na #samsung galaxy s6 (czyli telefonie za jakieś 2k zł xD) działał płynnie i stabilnie wystarczy wgrać XtreStoLite Deo Mod czyli:

1. zrootować telefon Odinem
2. mieć narzędzie do odtworzenia systemu (gdy coś poszło nie tak) w wersji 2.8.7.1. lub nowszej dla roma w wersji 2.1
3. zainstalować rom czyli:
3.1 mieć najnowszy bootloader (dla wersji roma 2.1 musi to być wersja 5.1.1)
3.2 skopiować rom w pliku zip do pamięci telefonu
3.3 przywrócić ustawienia fabryczne poprzez reset używając narzędzia do odtworzenia systemu
3.4 ZAINSTALOWAĆ ROM XD
3.5 urochomić ponownie telefon
3.6 CIESZYĆ SIĘ PŁYNNIE DZIAŁAJĄCYM TELEFON :)))))
3.7 dodatkowo, żeby przywrócić oryginalne oprogramowania samsunga (lub jego część) wystarczy wystarczy sflashować dodatek Aroma. ale nie przywracajcie przypadkiem samsungowego oprogamowania kopią zapasową Titanium, bo mogą wystąpić problemy z działaniem niektórych aplikacji.

nic trudnego, prawda? :)

a co zrobić, żeby #iphone działał płynnie?

#telefony #ios
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
wgrywanie nowym ROM'ów to czysta zabawa, a jak chcesz to bierzesz kod i samemu se tworzysz system!

Na Iphone bym sie chyba zanudził, wszystko poblokowane...
  • Odpowiedz
@Yaser: @Im_from_alaska: Gunwoburza zacna, ale ja z innym pytaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak wygląda sprawa z jailbreakiem na iPhonie 6/ 6S? Jest to w ogóle możliwe? Wiem, że na 4S po aktualizacji do jakiejś tam wersji softu nie można było zrobić downgrade'u i z jailbreakiem żegnamy się na zawsze. A jak jest w tych nowych? Da się?
Mocno mnie ciągnie do iP6/S, ale
  • Odpowiedz
@JBFC:

Jeśli jesteś jednym z tych, którzy łykają gotowe schematyczne rozwiązania Apple bez możliwości konfiguracji nie mamy nawet o czym rozmawiać.

Obawiam się, że sztab ludzi pracujący nad UXem a apple robi dobrą robotę i plusem jest to, że nie musisz poświęcać czasu na konfigurację. Nie za to płacisz kupując telefon? Żeby dobrze i bez problemowo działał? Oraz intuicyjnie jak kiedyś Nokia?
  • Odpowiedz
@JBFC: czyli stare nokie były ujowe bo nie dało się ingerować w os? ok
a tak serio to każdy os jest na swój sposób gówniany, iOS bo po roku z kolejną aktualizacją zaczyna zamulać, android bo zamula nawet na flagowcach, ale z moich obserwacji wystarczy wziac dobry telefon, no i zawsze mozna zrobić wipe(iosowi już nic nie pomoże), wp bo brak apek, i wp10 na tych tanich tez zamula jak
  • Odpowiedz