Wpis z mikrobloga

właśnie się dowiedziałem, że żeby twój #android wgrany na #samsung galaxy s6 (czyli telefonie za jakieś 2k zł xD) działał płynnie i stabilnie wystarczy wgrać XtreStoLite Deo Mod czyli:

1. zrootować telefon Odinem
2. mieć narzędzie do odtworzenia systemu (gdy coś poszło nie tak) w wersji 2.8.7.1. lub nowszej dla roma w wersji 2.1
3. zainstalować rom czyli:
3.1 mieć najnowszy bootloader (dla wersji roma 2.1 musi to być wersja 5.1.1)
3.2 skopiować rom w pliku zip do pamięci telefonu
3.3 przywrócić ustawienia fabryczne poprzez reset używając narzędzia do odtworzenia systemu
3.4 ZAINSTALOWAĆ ROM XD
3.5 urochomić ponownie telefon
3.6 CIESZYĆ SIĘ PŁYNNIE DZIAŁAJĄCYM TELEFON :)))))
3.7 dodatkowo, żeby przywrócić oryginalne oprogramowania samsunga (lub jego część) wystarczy wystarczy sflashować dodatek Aroma. ale nie przywracajcie przypadkiem samsungowego oprogamowania kopią zapasową Titanium, bo mogą wystąpić problemy z działaniem niektórych aplikacji.

nic trudnego, prawda? :)

a co zrobić, żeby #iphone działał płynnie?

#telefony #ios
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sharkslayer: no to cieszę się, że jesteś zadowolony. ja też jestem ze swojego telefonu zadowolona i nje zamierzam kisić 5s aż przestaną go wspierać, tylko za jakiś rok wymienię na 6s i dalej będę zadowolona.
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska To teraz się wypowiem jako człowiek, który przez miesiąc miał iPhone 6s Plus a od dwóch tygodni mam Samsung S6 Edge+. Czyli porównanie tytanów z punktu widzenia zwykłego usera.

- cena? - i tu i tu wysoka, ale nie ma co mówić, za wersje 64gb za samsunga płacisz 1000 zł mniej (pozdrawiam cennik pamięci flash Apple( ͜͡ʖ ͡€))

- szybkość działania o którą się czepiasz? Na plus dla Samsunga. To urządzenie
  • Odpowiedz