Aktywne Wpisy

Nie_fair +8
Zastanawiam się czy istnieje jakaś alternatywa jedzenia tzn jakiś produkt w formie płynnej albo w tabletkach który zawiera wszystkie składniki potrzebne do podtrzymania funkcji życiowych ale żeby nie miało zbytnio smaku i zapachu, chodzi mi o to by odzwyczaić się od tradycyjnego pokarmu który wymaga przyrządzenia i dodawania składników oraz wymaga czasu na spokojne spożycie.
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś

hirek_gawron +623
stop ŻAby czAs
źródło: temp_file9059966850227305279
Pobierz

Podstaw Javy uczyłem się z "Core Java 2. Podstawy" (stara wersja z 2003, jeszcze nowszej nie było). Potem miałem "Java. Techniki zaawansowane. Wydanie IX" (wydanie nowe z 2013).
Przeczytałem lub przejrzałem wszystko. Tak się zastanawiałem czego jeszcze nauczyć się z takich podstaw Javy, bo rozdziały już wszystkie jako tako ogarniam (a przynajmniej to co chciałem), ale nadal czegoś mi brakowało. Nawet coś tam zacząłem przeglądać do certyfikatów z OCPJP.
I właśnie doznałem olśnienia. Wielowątkowość! Rzeczywiście zawsze coś tam z tego kulałem. Nie było tego w żadnej książce jaką mam. Porównywałem pierwsze rozdziały podstaw starej i nowej wersji (z PDF-a). W starej piszą, że wielowątkowość będzie w tomie zaawansowane - której starej wersji nie mam. W nowej nic nie piszą gdzie będzie wielowątkowość (bo jest w tej samej - w podstawie) - której nowej wersji nie mam.
Tak mnie strollowali przez tyle lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
I będę teraz musiał doczytać ten rozdział z PDF-a (jest jeszcze jeden "Programowanie ogólne"), mimo że mam obie części drukowane.
Teraz piszę inżynierkę i jakiś wstęp trzeba było napisać. Ale tak czytam tą starą i zachciało mi się zajrzeć do nowej wersji - jest
źródło: comment_OlwzQd4YpBsk6ee5HEhx5EHvskobRRgk.jpg
Pobierz@nygga: Na początku tej książki jest napisane, że podstawy wielowątkowości w Javie trzeba się wcześniej z innej książki nauczyć.
Zresztą, jak pamiętam, podstawy tam też są obecne
źródło: comment_zGdpmqXAg79byAxjS4jK5Hr9bChuQ2Jm.jpg
Pobierz