Wpis z mikrobloga

@ChewBaki: swoją drogą miło, że stoisz po stronie ludzi niedotrzymujących słowa, a nie tych, którzy próbują wyegzekwować to, co im obiecano. Rozumiem, że kupując opakowanie 5 parówek nie będziesz się czuł oszukany/zawiedziony gdy odkryjesz, że są tylko 4? Przecież to też tylko 20%, nie?
  • Odpowiedz
xD. Jak jesteście tacy dokładni to zamówcie 100 pizz od nich żeby cały ten lament był przynajmniej miarodajny i dokładnie je zmierzcie (pizza nie jest idealnie okrągła)
  • Odpowiedz
@empeash: no nie? Być oszukanym na >20% - I JESZCZE SIĘ OBURZAĆ? No cebula, panie, drobnomieszczaństwo i chamstwo!

To ja ci @rss wspolczuje

Obejdzie się, naprawdę mam w dupie twoją opinię.
  • Odpowiedz
@1000101: jeśli zobaczę, że jest dużo mniejsza, niż mi powiedziano, to oczywiście, że zmierzę. Widzę, że to jakiś obciach. Widzę, ze razem z kolegą pomyślelibyście "ej, tu jest za mało! Trochę się wstydzę zapytać, bo jeszcze ktoś pomyśli, że np. mnie nie stać czy coś... no zjem po cichu, trudno. W sumie taksówka wioząca mnie tu też pokazała o 5km za dużo, a nic się nie odezwałem".
  • Odpowiedz
sok jabłkowy robi się z dwóch i pół kilograma jabłek (tak jest napisane na kartonie Tymbarku). Taki litrowy. Czy mogę go sprzedawać jako pięciolitrowy dlatego, że składniki (jabłka) w ilości 2,5kg zajmują tyle miejsca ile zajęłoby pięć opakowań soku? Nie.

@Djuna: dobrze. Może być 5 litrów soku z 2,5 kg jabłek i może być 1 litr soku z 2,5 kg jabłek, ale co innego, gdy jest napisane "1 litr soku"
  • Odpowiedz
@Djuna: Czy wy nie możecie zrozumieć, że najważniejsza to waga pizzy? Z tego ciasta do 45 to i pewnie 55 by ulepili. Jeżeli waga się zgadza to nie widzę problemu.
  • Odpowiedz