Aktywne Wpisy

fornson23 +8
Kilka miesięcy temu na wykopie dowiedziałem się, że nazwa "słodka bułka" to regionalizm dolnośląski i w pewnej części województwa łódzkiego. Więc pytanie do reszty Polski - jak to nazywacie? xdd #polska #jezykpolski #wroclaw #lodz #warszawa #krakow #poznan #gdansk #szczecin #bialystok #lublin #rzeszow #kielce #bydgoszcz
źródło: temp_file5721944887817045475
Pobierz
thorgoth +71
Dwóch chłopców w wieku 9 i 10 lat z Grodziska Wielkopolskiego porysowało kamykami i scyzorykiem około 40 samochodów zaparkowanych przed lokalem, gdzie odbywały się przyjęcia komunijne. Skala zniszczeń była na tyle duża, że na miejsce wezwano techników kryminalistyki.
Straty oszacowano wstępnie na od 30 do 80 tys. zł. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.
Rodzice apelują do władz gminy o pokrycie strat "to nadzwyczajna sytuacja".
#kryminalne #poznan #dzieci
Straty oszacowano wstępnie na od 30 do 80 tys. zł. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.
Rodzice apelują do władz gminy o pokrycie strat "to nadzwyczajna sytuacja".
#kryminalne #poznan #dzieci

Mirki mam pytanko odnośnie systemu operacyjnego, z którego korzystacie podczas programowania. Głównie chodzi mi o język ruby. Czy są jakiekolwiek plusy przejścia z ubuntu (w pracy mam xubuntu a w domu minta) na os x? z jakich systemów operacyjnych korzystacie Wy, czy ktoś przeszedł taką zmianę i może podzielić się odczuciami? Zastanawiam się nad kupnem Maca, jeśli w jakikolwiek sposób poprawiłoby to chociażby przyjemność z pracy (ja robię głównie backend więc photoshopa nie potrzebuję specjalnie).
Komentarz usunięty przez autora
Przy czym pewnie wiele rzeczy jest bardziej wspieranych właśnie na linuksie no i serwery też na nim będą stały, warto testować i pisać na platformie docelowej.
Nic nie ma wspólnego, napisałem, że Linuksa można odpalić na Androidzie i pracować (co jest plusem dla Androida kurczaku)
@Gregorito:
źródło: comment_trc25T9cUcWTYYe7rgnzPxDOrig8Xka7.gif
Pobierz