Wpis z mikrobloga

Może ktoś mnie naprowadzić na jakiś moduł - albo jak wyciągnąć pola - żeby użytkownik z zewnątrz mógł dodawać określoną zawartość? Chcę, aby np użytkownik wrzucał zdjęcie, wypełniał dwa pola tekstowe (tytuł jakiś tam losowy) i z tego robiłby się dany wpis z danym typem zawartości. Oczywiście nie ma on widzieć jak wygląda cały backend w formie, w jakiej ja go widzę. #drupal #pytanie #webdev
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krytykujacy_zrzeda: A narysuj jakoś proszę, jak by to miało wyglądać? Bo przecież formularz jakiś musi być. Co najwyżej możesz zmienić, żeby nie był to domyślny szablon administracyjny (Seven) tylko szablon, którego używasz na stronie.
  • Odpowiedz
@krytykujacy_zrzeda: Ogólnie rzecz biorąc wystarczy dodać prawa dostępu do tworzenia tego typu zawartości Artykuł dla odpowiedniej rangi na stronie admin/people/permissions . Tam w sekcji Node daj prawa dostępu do tworzenia Artykułu dla tej rangi.

To wszystko, bo skórka administracyjna (Seven) jest domyślnie dostępna tylko dla administratora, więc inny użytkownik będzie mieć domyślną skórkę.
  • Odpowiedz
@krytykujacy_zrzeda: Ewentualnie jak chcesz, to możesz wyłączyć szablon administracyjny przy dodawaniu zawartości przez administratora. Wejdź w zakładkę wygląd i na dole odznacz checkbox "używaj skórki administracyjnej przy tworzeniu lub edytowaniu zawartości".
  • Odpowiedz