Wpis z mikrobloga

SPANIE + NIESPANIE + PROKRASTYNACJA + PRODUKTYWNOŚĆ
Ile śpicie? Czy zdarza wam się nie spać?
Jeśli nie śpicie to z jakiego powodu? Ile najdłużej nie spaliście?
Jak bardzo nie spanie jest niebezpieczne i ile wolno i co należy robić wtedy?
Jeśli śpicie to dlaczego, i jak zasypiacie?
O jakich godzinach chodzicie spać i ile śpicie? Czy praca/szkoła wymusza wam nienaturalnie jakoś spanie/niespanie? Podobno większość polaków się nie wysypia - nie dziwię się. Jak kiedyś pracowałem to ciągle byłem niewyspany spałem mało, nie polecam pracować.

A macie może coś takiego jak ja, że jak minie ileśtam godzin i niby przychodzi czas spania niby jestem śpiący ale, jeśli jeszcze musze coś dokończyć na komputerze i coś poklikam to często już przestaję być śpiący i przestawiam się na tryb dnia i nic nie mogę zrobić, muszę czekać aż przyjdzie jakby następna doba czas do spania i wtedy mam okno gdzie mi się może udać. Choć często po dwóch dniach na jawie wcale mi się łatwo nie zasypia.

Problem jest też w tym że jak się zaczyna dzień po spaniu to mam zresetowaną pamięć - nie zajmuję się rzeczami produktywnymi i potrzebnymi tylko zaczynam dzień od jedzenia, prokrastynacji czy innego wykopu, często potrafi tak cały dzień się zmarnować. Ale czasem w końcu po godzinach zmarnowanych w końcu udaje mi się zacząć robić coś ważnego - i dlatego często nie śpię bo wolę wykorzystać ten moment kiedy zmusiłem się do działania. Jeśli pójdę spać to następny dzień będzie od zera znów zacznę prokrastynację itd i nie wiadomo ile godzin lub dni minie zanim znów zacznę ważne rzeczy.

Czasami sobie wstrzykuję do spania coś ale nie podoba mi się to, czuję się niekomfortowo używając czegoś do spania.

Poza tym sen jest #!$%@?, ciężko się zasypia i kojarzy się ze śmiercią, też nie masz świadomości i mija pełno godzin bez ciebie, a potem nie pamiętam to znaczy nie mam takiego FLOW jak z poprzedniego dnia tylko wszystko od zera zaczynam.

#spanie #sen #niespanie #prokrastynacja #studia #praca #pracbaza #emigracja #polska #nocka #nocnazmiana #studbaza #pytanie #oswiadczenie #kiciochpyta #gorzkiezale #wykopjointclub #leczeniezwykopem #nocnemarki
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bez_pracy_brak_kolaczy: wieczorem w przypływie siły, robię listy na następny dzień. W krytycznych sytuacjach można przygotować sobie ubrania i listę krok po kroku z dnia poprzedniego co mamy robić i bezmyślnie robić.

Jeśli chodzi o problemy z zaśnięciem - w 99% zasypiam leżąc bez ruchu przez 15 minut. Kładziesz się i się nie wierć. W przypływie złych myśli trzeba na trzeźwo sobie powiedzieć - nie mam na to wpływu. Jeśli dojdzie
  • Odpowiedz
wieczorem w przypływie siły, robię listy na następny dzień. W krytycznych sytuacjach można przygotować sobie ubrania i listę krok po kroku z dnia poprzedniego co mamy robić i bezmyślnie robić.

@D3lt4: ja czasem robię taką listę ale potem na następny dzień mam ją w dupie

Kładziesz się i się nie wierć.

@D3lt4: nie chodzi o ruch tylko o myślenie, i nie bycie zmęczonym
  • Odpowiedz