Wpis z mikrobloga

• 2976
Co zgniłem dzisiaj rano xD
Jadę do pracbazy, widzę że stoją misiaczki z suszarą. Zwolniłem, przejechałem, luz.
Jedzie z naprzeciwka jakaś Karyna, no więc jej migam długimi. A ta co?

#logikarozowychpaskow #rozowepaski #coolstory
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@enron: Tak, policja zawsze stoi na końcu długiej prostej bez zabudowań, ale z ograniczeniem do 40. A biedni kierowcy jadą zawsze "szybko, ale bezpiecznie". To powiedz mi czemu wśród cywilizowanych krajów mamy jeden z najwyższych współczynników śmiertelności na drogach? To wina policjantów z suszarkami?
  • Odpowiedz
@enron: Tak, policja zawsze stoi na końcu długiej prostej bez zabudowań, ale z ograniczeniem do 40. A biedni kierowcy jadą zawsze "szybko, ale bezpiecznie". To powiedz mi czemu wśród cywilizowanych krajów mamy jeden z najwyższych współczynników śmiertelności na drogach? To wina policjantów z suszarkami?

@Boski_Szymon: a patrzyłeś uważniej na te statystyki? Najwięcej zderzeń ze skutkiem śmiertelnym następuje na prostej, w słoneczne dni - czyli krótko mówiąc wyprzedzanie jak
  • Odpowiedz
  • 3
@Boski_Szymon:

Nie pomagaj nikomu na miescie - moze sie okazac, ze to morderca. Nie pomagaj wniesc dziadkowi zakupow - moze sie okazac, ze byl w gestapo. Swietna logika, gratuluje
  • Odpowiedz
@enron: Czyli przyznajesz, że kontrola policyjna na końcu długiej prostej jest uzasadniona, tak? Bo przed chwilą miałeś o to pretensje.

@Boski_Szymon: nie, nie przyznaję. Bo największym problemem jest NIEPRAWIDŁOWE wyprzedzanie, a nie wyprzedzanie w ogóle czy przekraczanie dozwolonej prędkości.
Gdyby to przekraczanie prędkości było prawdziwą przyczyną wypadków to byśmy mieli plagę samochodów które powypadały na zakrętach albo najechały na pojazd przed sobą.
  • Odpowiedz
@ruszka: Za to Twoja logika jest jeszcze lepsza. Ja mówię o ostrzeganiu osoby, która popełnia wykroczenie. Rozumiem, że jak zobaczyłbyś kogoś w środku nocy przy sklepie z wybitą szybą wynoszącego rzeczy z środka to uznałbyś, żeby mu pomóc, tak?
  • Odpowiedz