Wpis z mikrobloga

• 2977
Co zgniłem dzisiaj rano xD
Jadę do pracbazy, widzę że stoją misiaczki z suszarą. Zwolniłem, przejechałem, luz.
Jedzie z naprzeciwka jakaś Karyna, no więc jej migam długimi. A ta co?

#logikarozowychpaskow #rozowepaski #coolstory
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruszka: Nigdzie nie pisałem o tej kobiecie. Cały czas chodzi ogólnie o głupi zwyczaj " ostrzegania" o policji. Jeśli ktoś jeździ zgodnie z przepisami to to ostrzeganie mu nie jest potrzebne. Wdzięczni będą tylko Co, którzy lamią prawo.
  • Odpowiedz
@Boski_Szymon:

Wdzięczni będą tylko Co, którzy lamią prawo.

Nie zdarzyło ci się nigdy jechać 10km/h więcej, albo ignorować zakaz w debilnym miejscu? Nie każdy ma mentalność niewolnika jak ty, i nie każdy jak już łamie prawo to z--------a 50km/h więcej.
  • Odpowiedz
@enron: To w jaki sposób zmniejszyć liczbę nieprawidłowo wyprzedzających kierowców, jak nie zmusić ich - choćby kontrolami - do obniżenia prędkości?

@Boski_Szymon: a wiesz że można nieprawidłowo wyprzedzać BEZ przekroczenia dozwolonej prędkości? Gorzej - czasem można bezpiecznie wyprzedzić dzięki chwilowemu przekroczeniu dozwolonej...
A jak zmniejszyć liczbę nieprawidłowo wyprzedzających? Drastyczne kary (natychmiastowe odebranie prawka na 3 miesiące, mandat rzędu 5000zł), nagłośnienie tego w mediach, pokazowe akcje - jak widać
  • Odpowiedz
@ruszka: Rozumiem, że jesteś ekspertem i wiesz, który zakaz jest debilny? I przestrzeganie prawa, to dla Ciebie mentalność niewolnika? Jaką Ty masz mentalność? Że dopóki Cię nie złapią policjanci, to można jechać jak się chce? Że mignę se światłami, to jestem taki społecznik, pomagający rodakom uciec przed opresyjnym państwem? To jest PRLowska mentalność, gdzie są Oni - totalitarne państwo, które chce nas stłamsić i My - ruch oporu, który się
  • Odpowiedz
@enron: No ale, żeby karać to trzeba złapać, a żeby złapać, to trzeba wystawić patrol policji, który będzie mniej skuteczny, bo jakiś geniusz jadący z przeciwka mignie światłami i nagle wszyscy przez kilkaset metrów jadą zgodnie z przepisami.
  • Odpowiedz
@enron: No ale, żeby karać to trzeba złapać, a żeby złapać, to trzeba wystawić patrol policji, który będzie mniej skuteczny, bo jakiś geniusz jadący z przeciwka mignie światłami i nagle wszyscy przez kilkaset metrów jadą zgodnie z przepisami.

@Boski_Szymon: wystarczy żeby tajniaki skupiły się na tych co wyprzedzają a nie na tych co pojadą 10km/h za szybko na dwupasmówce... Poza tym jakoś nie widziałem by drastycznie przybyło suszarkowców,
  • Odpowiedz
@enron: Odpowiedz mi tak szczerze czy dostałeś kiedyś mandat za przekroczenie prędkości o 10 km/h na dwupasmówce? Znasz kogoś takiego, bo ja nie. Oglądasz czasem Uwaga pirat. Forma tego programu jest głupawa, ale kogo tam łapią? Tych co przekroczyli o 10 km/h czy raczej tych z zakresu 40-50 i więcej.
  • Odpowiedz
@Boski_Szymon:

A, no i jeszcze jedno - debilne zakazy sa jak najbardziej przyczyną przekraczania prędkości. Bo jeżeli ktoś jedzie sobie w miejscu A i tam widzi, że zakaz jest totalnie z czapy i po to, żeby doić pieniądze z kierowców, to tak samo może pomyśleć o zakazie w miejscu B, który został akurat postawiony poprawnie. Polecam przejechać się do Niemiec, Anglii, Włoch, czy Austrii, i zobaczyć jak tam umieszczone są
  • Odpowiedz
Tak, policja zawsze stoi na końcu długiej prostej bez zabudowań, ale z ograniczeniem do 40. A biedni kierowcy jadą zawsze "szybko, ale bezpiecznie". To powiedz mi czemu wśród cywilizowanych krajów mamy jeden z najwyższych współczynników śmiertelności na drogach? To wina policjantów z suszarkami?

@Boski_Szymon: Może dlatego, że widząc wszędzie ograniczenia prędkości nijak mające się do warunków na drodze kierowcy sami zaczynają oceniać warunki. Cywilizowane kraje mają takie ograniczenia prędkości, że
  • Odpowiedz
@enron: Odpowiedz mi tak szczerze czy dostałeś kiedyś mandat za przekroczenie prędkości o 10 km/h na dwupasmówce?

Dwa razy - choć fakt, za 15 a nie 10km/h.

Znasz kogoś takiego, bo ja nie. Oglądasz czasem Uwaga pirat. Forma tego programu jest głupawa, ale kogo tam łapią? Tych co przekroczyli o 10 km/h czy raczej tych z zakresu 40-50 i więcej.

@Boski_Szymon: tak czy siak skupiają się na prędkości,
  • Odpowiedz
@ruszka: Według statystyk policji z 2013 roku prędkość była przyczyną ponad 28% wypadków, co stanowi największy idsetek. Na drugim miejscu jest wymuszenie pierwszeństwa. I nie twierdzę, że wszystkie zakazy są postawione sensownie, ale mie daje nam to żadnych podstaw do tego, aby się do nich nie stosować. Jeździłem samochodom za granicą - i na zachodzie i na południu Europy - i wiem, że jak jest tam znak ograniczający prędkość to
  • Odpowiedz
i wiem, że jak jest tam znak ograniczający prędkość to zdecydowana większość się do niego stosuje. U nas jest zupełnie ba odwrót.

@Boski_Szymon:

Napisałem ci, dlaczego tak jest.
  • Odpowiedz
@ruszka: A ja napisałem, że głupie zakazy nie są podstawą do tego, żeby je łamać. A Ty odpowiedziałeś, że nie dość, że głupie zakazy można łamać - według własnego widzimisię - to jeszcze są uzasadnieniem dla łamania tych rozsądnych. Bo przecież skoro nie wiadomo, który zakaz jest debilny, a który uzasadniony, to najlepiej wszystkie mieć w dupie. Przepraszam, ale żadnym argumentem o zachodzie Europy nie przekonasz mnie do tej opinii.
  • Odpowiedz
@Boski_Szymon:

A ja napisałem, że głupie zakazy nie są podstawą do tego, żeby je łamać.

No oczywiście, ze nie są podstawą żeby je łamać - ale powodują wypadki, bo ludzie tak
  • Odpowiedz
  • 3
@Boski_Szymon: Mówisz o tym "Uwaga Pirat", gdzie łapią ludzi na ekspresówkach, bo ci przejechali przez skrzyżowanie, przed którym jest ograniczenie do 70 postawione zupełnie z d--y? Nie wspominając o samych światłach na pętle magnetyczną, blokujących ruch na rzeczonej ekspresówce, tylko po to, bo janusz wiezie cebule z koziej wólki do wypizdowia dolnego i on nie może czekać? Tak, uwielbiam prowadzącego - "Jedzie, nie, Z--------A 130 na ograniczeniu do 100, na
  • Odpowiedz