Wpis z mikrobloga

• 2977
Co zgniłem dzisiaj rano xD
Jadę do pracbazy, widzę że stoją misiaczki z suszarą. Zwolniłem, przejechałem, luz.
Jedzie z naprzeciwka jakaś Karyna, no więc jej migam długimi. A ta co?

#logikarozowychpaskow #rozowepaski #coolstory
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Boski_Szymon:

Jak stoi patrol przed szkołą i ja mignę światłami gościowi z przeciwka, to on ZWOLNI. Cel osiągnięty. A jak go nie ostrzegę i będę myślał tak jak Ty "a niech go złapią", to być może rozjedzie kogoś jeszcze zanim dojedzie do patrolu.
jesteś po prostu głupi, zamykam temat.
  • Odpowiedz
@somsiad: Słuchaj, a czy pomyślałeś o tym, że dalej może stać drugi patrol? Ja już się spotkałam z taką sytuacją - drugi patrol łapał tych, co właśnie migali innym, żeby ich ostrzec...
  • Odpowiedz
@niepoprawnyhumanista: Tyle, że takie mignięcie działa jednorazowo. A mandat za przekraczanie prędkości, zwłaszcza otrzymany kilkukrotnie potrafi skutecznie zniechęcić do łamania przepisów na dłużej. A ciągnąc dalej Twój średnio trafny przykład, to mignąłeś mu, minął patrol, znów dodał gazu i spowodował wypadek dwa kilometry dalej. Cel osiągnięty?
  • Odpowiedz
@Boski_Szymon: Gratuluję wytrwałości w dyskusji z dzieciakami. Jakby któryś z nich raz w życiu siedział za kierownicą i miał kontrolę bądź został zatrzymany w wyniku pomiaru prędkości (i przekroczenia jej), wiedziałby wówczas zapewne że policja zabiera dokumenty do radiowozu i korzysta z CEPiKa. A wówczas bez problemu wyjdzie że np:
- pojazd jest kradziony
- kierowca ma zatrzymane uprawnienia do kierowania pojazdem
- kierowca jest poszukiwany

Dodatkowo policjant może dostrzec podejrzane zachowanie. No i
  • Odpowiedz
@Boski_Szymon: Ja tam zawsze mrugam jak ktoś nie ma świateł włączonych. Kiedyś mi mrugali, jadę grzebiąc w światłach… a km dalej drogówka na rutynowe dmuchanko (był nowy rok) :D

Dopiero odjeżdżając od nich zrozumiałem, że mi mrugali o drogówkę, a nie o moje światła.
  • Odpowiedz