Wpis z mikrobloga

ciekawie przedstawione informacje o firmie

@hunterh: odpierd... jakis szajs zeby programiste zaruch... ( ͡º ͜ʖ͡º)

co te baby tam myja, starego opla corse, no to nie nastraja dobrze do placy, czuje sie staro, gdziekolwiek zaczynam cos robic dla pieniedzy TO MAJA TO BYC KUR... DUZE STAWKI dlatego januszębiznesę, nie interesuje mnie czy ktos mi daje pilkarzyki i kosole do gier czy sa wyjazdy firmowe, ludzie maja
tylko pipki daja sie na rynku z niedoborami wykorzystywac podniecaja sie pozapracowniczymi dodatkami

@bazingaxl: kwestia mentalnosci, jak to odbierasz. z tego co zaobserwowalem na islandii przez ostatnie lata te dodatki to norma & nikt nie traktuje tego jako zamiennik (czy uzupelnienie) lepszej pensji. w kraju gdzie bezrobocie jest na poziomie 1% + dodatkowo w it ilosc roboty do przerobienia 2-3x wieksza niz mozliwosci przerobu to oprocz pensji/dobrych warunkow firma chcaca kogos
@mjkl: wiem wiem mowie o krajach afrykanskich jak polska

namawiam tylko ludzi z IT ktorzy nie sa skorzy do wspinania sie po drabinie menadzerskiej zeby brali kase jak sie da i inwestowali bo przyjdzie taki czas ze nie bede programistami a zyc beda chcieli dalej na dobrej stopie

nie bardzo rozumiem ten klip ktory wychaczyl kolega wyzej, te panie w topach myjace zardzewiale auto za 500 euro poprostu z tylu glowy