Wpis z mikrobloga

Prawie 2000 pobrań darmowej wersji. ()

Pojawiła się też pierwszy negatywny komentarz w google play! :D ;__;

Straszny kicz i tandeta, nie polecam nawet pobierać bo naprawdę nie warto.

Udało się też sprzedać 100 sztuk płatnej wersji gry! :D
20% #android. 80% #ios

Czyli na konto developerskie ios (99$/rok) i google play (25$ jednorazowo) juz zarobilem i trochę zostało na plus.
Teraz czas, by zarobić na koszty wykonania grafiki gry i koszty prawne.
Nie jest źle jak na 2 tygodnie. Powoli się rozkręcam. :D

By obserwować losy mojego biznesu #zagranico związanego z softem muzycznym i grami muzycznymi -> #mattzagranico

#gamedev #notefighter #gry
JavaDevMatt - Prawie 2000 pobrań darmowej wersji. (。◕‿‿◕。)

Pojawiła się też pierws...

źródło: comment_7rDvy5QHdM6njQbLW9WvqMze0YkLiTHA.gif

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jogurtdrzewny: nie wiem jak to dziala :D mam tylko iphona to testów. Wiem, ze dziala na iphonie i ipadzie - chyba jest tak, ze jednym kontem itunes zakupioną aplikacje mozesz odpalic na wszystkich urzadzeniach z tym kontem? Cos jak z kontem google? Bo nie jestem pewny czy tak jest.
  • Odpowiedz
@JavaDevMatt: nie myślałeś o tym żeby dodać jakieś opisy na screenach w appstorze? Teraz żeby dowiedzieć się o co chodzi trzeba wczytywać się w opis. A bądźmy szczerzy - mało komu się chce :P Praktycznie wszystkie gry w topce mają krótki opis na screenach ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@m4kb0l: m. in. koszty notariusza (zalozylem spolke przez ktora sprzedaje gre), doradca podatkowy itp. Mam zamiar budowac cala marke(edukacyjne gry/softy muzyczne), a nie tylko przestac tej jednej grze :)
  • Odpowiedz
Udało się też sprzedać 100 sztuk płatnej wersji gry! :D

20% #android. 80% #ios

@JavaDevMatt: czyli wychodzi na to że w ogóle nie opłaca się robić aplikacji na androida ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wygląda na to że ty się znasz, więc może mi odpowiesz. jakie są sprzętowe wymagania developowania na iOS? wystarczy osx w wirtualce czy trzeba się szarpnąć na najdroższego
  • Odpowiedz