Wpis z mikrobloga

Mireczki, życzenia ode mnie:

Dla katolików, wierzących mniej lub bardziej: Żebyście sobie uświadomili, jak to jest wycierpieć najgorsze męczarnie, jak można sobie wyobrazić i to dobrowolnie - za kogoś, kto was bije, poniża, obraża, gnębi, wyśmiewa... A teraz pomyślcie, że to my jesteśmy takimi gnojami i to za nas ktoś umarł. Na szczęście już powstał i to jest jeszcze ważniejsze.( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dla ateistów: Żebyście sobie uświadomili, że w społeczeństwie nie ma miejsca na próżnię. Jeśli nasze otoczenie będzie stawać się mniej chrześcijańskie, mniej tradycyjne, to nie dojdzie to tego, że będziemy żyć w laickim, neutralnym religijnie kraju. Nie - wtedy zjadą się panowie z półksiężycem i wprowadzą swoją wiarę i tradycję, bo oni ją traktują na poważnie i szanują. Więc zajmijcie się czymś pożytecznym, a nie zwalczaniem religii :)

Dla tych, którzy uważają, że ich nie uwzględniłem: Wybaczcie, dopiszcie się do którejś z powyższych grup, polecam pierwszą.

Dzięki za minusy i za plusy, z obu się cieszę ( ͡ ͜ʖ ͡)

#wielkanoc #religia #islam #ateizm #jezus #swieta
e.....n - Mireczki, życzenia ode mnie:

Dla katolików, wierzących mniej lub bardzie...

źródło: comment_lmRhPfDsHocoMq5ziDhdH4lqxUufGOIi.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dla ateistów: Żebyście sobie uświadomili, że w społeczeństwie nie ma miejsca na próżnię. Jeśli nasze otoczenie będzie stawać się mniej chrześcijańskie, mniej tradycyjne, to nie dojdzie to tego, że będziemy żyć w laickim, neutralnym religijnie kraju.

O kurde pasuje od jutra zacząć wierzyć w Boga bo za 10 lat nas zaleje muzułmanami, im wcześniej tym lepiej ! Kto od jutra zaczyna wierzyć ze mną ?
@elemen:
  • Odpowiedz
@elemen: W Polsce jeszcze co najmniej przez 30 lat nie grozi nam jakikolwiek przejaw muzułmanizmu. Generalnie jestem negatywnie nastawiony do ich wiary i nie chciałbym ich w swoim kraju.
  • Odpowiedz
@karolzzr: Przez 20-30 lat, zgoda. Ale przy obecnym trendzie rozwoju świata i gospodarki. Ale w ciągu kilku lat świat potrafi się bardzo zmienić, a wtedy nie przewidzisz już tak łatwo. Poza tym lepiej myśleć teraz, a nie jak już będzie za późno. Zmiany, nad którymi pracuje się dłużej - ewolucyjnie, a nie rewolucyjnie - są trwalsze.
  • Odpowiedz
@elemen: a co ma wiara wspolneo z zagrozeniem muslimami? Odwal sie od nas, swietuj sqojego jezuska i daj spokij sprawom, ktore cie nie dotycza. Kazda religia jest zlem i kropka, zyjemy w swiecie rozumu a nie bania sie piorunow, spadaj
  • Odpowiedz