Aktywne Wpisy

astralkowa +339
Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD
#heheszki #przemyslenia #truestory
#heheszki #przemyslenia #truestory

Wilczak +65

![[AKTUALIZACJA] Chat Control politycy znów chcą czytać nasze prywatne wiadomości](https://wykop.pl/cdn/c3397993/fc48c0ce38341877ca018285e053a5f6d5ae28a42b66c8093f27080bd6ac030c,q80.jpg)

może ktoś mi podać racjonalne powody, dla których unika się używania w dzisiejszych czasach frameworków? jak słyszę, że ktoś chce pisać od podstaw własne standardowe komponenty, np.logowanie, które już istnieją, są używane, testowane i myśli nad nimi tłum ludzi, to zastanawiam się, czy stoi za tym jakaś głębsza idea, czy po prostu obrzydzenie przed nauką czegoś gotowego? Przecież to jest nielogiczne, nie mówiąc o tym, że nieekonomiczne i niepraktyczne.
Żałuję do dziś
@uirapuru: Się unika?
@uirapuru: Sztuka dla sztuki. Nauka.
Poza tym frameworki =/= gotowe komponenty.
Czasami zdarza się, że projekt jest tak dziwaczny i specyficzny, że przerabianie gotowych komponentów jest bardziej czasochłonne, niż pisanie ich od nowa.
@uirapuru: Uczyć się tego trzeba. Do tego w jednej pracy jedneogo używają, gdzie indziej innego. Pewne elementy są wspólne, ale jednak zawsze ;f
No ale takie czasy, że chcąc nie chcąc trzeba ogarniać przecież frameworki, wszędzie się ich wymaga.
@Kramarz: Do tej pory jeździlibyśmy wozami drabiniastymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@uirapuru: Można poznać lepiej sam język programowania, zrozumieć wzorce projektowe, dlaczego coś jest tak, a nie inaczej. Owszem w projektach które nie są wyłącznie twoje prywatne mija się z celem ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba że lubisz być przeklinany ( ͡° ͜ʖ ͡°)