Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak ostatnio stałam na przejściu na czerwonym i nic nie jechało, więc część ludzi zaczęła przechodzić. Sama się wahałam, ale potem przypomniałam sobie tekst, że "upadek społeczeństwa zaczyna się od upadku jednostki" i grzecznie poczekałam na zielone xD

#heheszki #przemyslenia #truestory
  • 144
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 37
@jajo_pandzianka: no fajnie, fajnie. "Lemingoza jednostki" będzie się pięknie prezentować wygrawerowana na nagrobku, jak już kogoś z nich zmiecie z planszy pijany seba w starym BMW, bo przecież było pusto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@astralkowa miałem tak w Finlandii i się okazało, że w cywilizowanym kraju nie trzeba stać jak debil. No ale to może dlatego, że tam zimno z reguły
  • Odpowiedz
@astralkowa: są 2 strony tego medalu.
Jeśli nic nie jedziesz masz 200% że jest bezpiecznie to można iść.
Jednak jeśli auto w ciebie przywali/omijając cię wpierdodli się w latarnię to Ty/Twoj ubezpieczyciel ponoszą karę bo to Twoja wina.
  • Odpowiedz
kogoś z nich zmiecie z planszy pijany seba w starym BMW, bo przecież było pusto

@astralkowa: nie widzę żadnego powodu, żeby pijany seba w BMW miałby się przejmować jakimkolwiek światłem albo wjedzie w chodnik ¯\(ツ)/¯

Fajnie że myślisz o sobie jak o freethinkerze, ale jaką wartość dla ciebie i społeczeństwa miało to, że poczekałaś? Na zachodzie społeczeństwa upadło (jak Szwecja #pdk) bo przechodzi się na czerwonym?
Nie rozumiem totalnie
  • Odpowiedz
  • 60
@astralkowa: źle zrobiłaś. W zależności od sytuacji czekanie na czerwonym, np na niewielkiej ulicy w środku nocy, gdzie żywego ducha brak, jest wręcz upadlające :-)
  • Odpowiedz
  • 7
@megapogonka to miał być początkowo śmieszny post, ale poważniej to uważam że mamy inną kulturę na drogach, same drogi i inne przepisy niż te "normalne kraje". Przejście przejściu nierówne, co innego mała uliczka w dzień a co innego duża ulica w nocy. Ja po prostu wolę w większości wypadków poczekać, mieć czystą głowę i nie ryzykować potrącenia albo mandatu dla zaoszczędzenia paru-parunastu sekund xD
  • Odpowiedz