Oliwki z czosnkiem, papryczki z serkiem i chipsy z salami w posypce - gotowce z biedry. Do tego sery różniaste, śliwki w boczku i chipsy z cheddara z jalapeño i parmezanu z salami
Pszenny, na drożdżach. Jak na pierwszy raz, zrobiony prawie na szybko ze składników, które miałam w domu, uważam że jest fantastyczny, to też się i chwalę.
Chciałabym zrobić jeszcze jeden, o nieco innej strukturze. Myśli mi się taki pszenny, puszysty, delikatny jak chmurka - coś jak bułka francuska, weka. Macie pomysły na taki wypiek?
Zgodnie z tym, czego spodziewałem się po odmówieniu mandatu - dostałem wezwanie na komendę. Jeszcze dziś wyślę do nich 10-stronicowe pismo, dlaczego powinni zaprzestać swoich dalszych, niezgodnych z prawem działań ( ͡°͜ʖ͡°)
Jak chcesz być wołany do kolejnego aktu tej komedii
Chciałam się z wami podzielić rysunkiem, który zrobiłam dla pewnego Mireczka na #wykopaka, bo wydaje mi się, że spoczko wyszło. Są to jego psy. (。◕‿‿◕。) Wczoraj spałam w huku petard, a dziś siedzę do późna. Gdzie sens, gdzie logika? #iniaczowebazgroly #rysujzwykopem #tagujenanocnejbojestempizda
Miło było, ale się skończyło - ostatnia edycja #dowcipsurowowzbroniony Dziękuję za uwagę, życzę wszystkiego wszystkim i pozdrawiam Szanownych Państwa serdecznie
@czeskiNetoperek: to tylko jakieś dzieciaki piszą, a raczej kopiują to co znajdą na fanpejdżach sympatyków konfederacji, bo nie wierzę, że ktoś kto ma wiedzę co się działo przed 2015 ma czelność porównywać to do rządów PiSu.
@rafmen: Najbardziej mi się podobało, jak Kaczyński powtarzał spin, że jest gospodarczym keysenistą. A tak naprawdę miał na myśli to, że jest populistą i etatystą, który chce dużych wydatków budżetowych.
Bo keysenizm to działanie antycykliczne - większe wydatki w czasach dekoniunktury, mniejsze w czasach koniunktury. Gdy Kaczyński doszedł do władzy we czasach koniunktury to urządził jeden wielki spektakl grzania deficytu.
@depeszowiec: No tak ze 4 miesiące właśnie, generalnie to jest pierwszy ser, który wyszedł chyba dokładnie jak powinien, reszta wyszła różnie, ale nic jeszcze się nie zmarnowało, wszystko było jadalne. Ja zacząłem od pracowniaserow.pl, formy i "odczynniki" (szczepy kultur bakterii i podpuszczka) z serowar.pl, pleśnie z serów sklepowych. Z książek warto poczytać chociaż trochę tego http://szkoladomowegomasarstwa.pl/docs/serowarstwo.pdf - Serowarstwo praktyczne Jana Licznerskiego, pomaga trochę zrozumieć procesy i zależności jakie występują (chociaż
@macabrankov super, dzięki wielkie! Wczoraj właśnie oglądałem film o robieniu camemberta i faktycznie końcowa masa była zdecydowanie mniejsza niż ta na początku. Powodzenia w serowarstwie i smacznego!
#bojowkapiekarska #chleb #chwalesie
źródło: comment_1642243750UWfpG37UngZKXtWfzVqTKK.jpg
Pobierz@depeszowiec: https://www.kwestiasmaku.com/domowa_piekarnia/chleb_bez_wyrabiania_z_chrupiaca_skorka/przepis.html
Tutaj masz jakieś podstawy typu stosunek mąki do wody. Natomiast jedyne co wziąłem z przepisu to że zostawiłem ciasto na noc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W srodeczku mógłby być lepszy ale nie jest źle.
źródło: comment_1642246058wzbEntt06H0KNblRCUybwB.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora