Co potrzebujemy? - kostka sera twarogowego - dwie łyżki ćwikły - np. taką jaką jada się do obiadu - pieprz i sól do smaku - kilka oliwek - pieczywo
Przepis: - Twaróg blendujemy z ćwikłą na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem - Smarujemy kanapkę, a na wierzch nakładamy oliwki - Dodatkowo całość posypałam koperkiem ale to bardziej ze względów wizualnych
@Niewiemja: obawiam się, że surowy burak nie będzie do tego najlepszy, a pieczenie czy gotowanie potrwa około 40 minut. Także jest to po prostu szybsza opcja :-)
@aiclooo Ja od dawna robię podobne pasty do kanapek - polecam buraka gotowanego z serkiem (twaróg + jogurt naturalny lub grecki, śmietankowy do smarowania, ricotta lub mascarpone), do tego suszony pomidor z zalewy i odrobina oleju, sól i pieprz + np. słonecznik albo pestki dyni.
@galmok moja kuzynka, po powrocie do kraju po kilku miesiącach pracy w Londynie chwali się znajomym : -ja pracuję dla British Arways, dla tych linii lotniczych
Dzisiaj na obiad wjechały burgery z własnej produkcji bułkami #gotujzwykopem, jako dodatki konfitura z cebulki, papryczki jalapeno oraz sos barbecue i chipotle
@smieszek321: @Innowierca: Korzystałam z tego. Spód zrobiłam z owsianych ciastek z Tesco. W środku były jeszcze banany. Sam sernik ma bardzo przyjemną konsystencję i mocno wyczuwalny smak białej czekolady, nie jest za słodki, ładnie stężał i ogólnie polecam :)