Wpis z mikrobloga

#knp #korwin #program

Przeczytałem właśnie program wyborczy Kongresu Nowej Prawicy. Przyznam, że trochę śmiechłem. Po pierwsze co taki krótki? Po drugie, jest jakieś miejsce w którym jest napisane skąd znajdą się pieniądze na poszczególne pomysły? Jakieś wyliczenia? Dużo haseł i nic więcej. Niektóre dosyć śmieszne. Np.

"Oddamy ludziom pieniądze, które płacą dotąd pod przymusem na służbę zdrowia i umożliwimy każdemu dostęp do lecznictwa prywatnego"

Rozumiem, że to jest pomysł na uleczenie służby zdrowia?

A jak ktoś płaci składkę zdrowotną od minimalnej krajowej co jest kwotą 130,47 zł. To rozumiem, że ma umierać jak dostanie ataku wyrostka robaczkowego?

Zwiększymy o połowę wydatki na wojsko, policję i służby specjalne. Dotyczy to zarówno żołdu, jak i wydatków na sprzęt i szkolenie.

Przeprasza, a skąd KNP przewiduje na to środków? Są jakieś wyliczenia?
  • 37
@Maver87: nie przeczy. Korwiniści uznają obecne państwo za ich wroga. Zgodnie z tą moralnością należy czerpać z socjalu pełnymi garściami i walić na podatkach gdzie się da.

Co do ubezpieczeń zdrowotnych: "Pieniądze nie rosną w państwowych sadach." Są różne szkoły ekonomii i gro ekonomistów uznaje przymus ubezpieczeń zdrowotnych za nieoptymalne rozwiązanie.
@erbo: Oczywiscie, ze nie ja bede dyktowal, natomiast poki nie przedstawia takich wyliczen nie zdobeda mojego glosu, ani glosu wielu osob.

Niestety, wiara nie jest u mnie zbyt silna, wiec trudno mi komus na slowo uwierzyc, ze ma recepte na wszystkie problemy:)
@NieRozumiemIronii: czyli to jest na zasadzie "mówimy co innego, a robimy co innego". Nie no spoko, w końcu to tylko polityka. Serio jest to spójny system? Proszę wyjaśnij mi jak to działa!

@erbo: uważał bo żyłka Ci pęknie. Jak ktoś pisze, ze o połowę zwiększy wydatki na służby to to nie jest kilka milionów i fajnie byłoby znać ogólne założenia źródeł finansowania tych pomysłów.
@Maver87: Serio jesteś tak głupi że mam ci dawać przykłady z których wydatków które zostaną zlikwidowane będzie można zwiekszać wydatki na wojsko ? :)
@Maver87: ok, spróbuję bardziej obrazowo, wczuj się w umysł młodego kuca:

1.Jesteś korwinistą i żyjesz w państwie Tuska

2. Nie lubisz rządu, bo to złodzieje, a państwo to twój wróg, więc poprzez socjal odbierasz to co ci ukradli w podatkach. Teraz clou problemu: kiedy odbierasz swoją rzecz złodziejowi, to nie jesteś złodziejem. Gdybyś nie skorzystał z socjalu, to zostałby on rozkradziony przez rząd.

3. Gdybyś żył w krulestwie, to z
@erbo: masz na wszystko wyliczenia, których nie ma nigdzie i się nie chwalisz? dlaczego tych wyliczeń, które mi zaraz nie zaprezentujesz nie ma publicznie? a szczerze to bardzo chętnie posłucham skąd wezmą się te pieniądze! powiedz również co się stanie z ludźmi, którzy za 130,47zł/miesięcznie będą musieli zapewnić sobie opiekę medyczną... dawaj panie mądry!
@erbo: Moze jestem trollem, moze mi placa, ale taka postawa to trudno bedzie KNP przekroczyc 5%, nie wspominajac o 50%.

Serio jesteś tak głupi że mam ci dawać przykłady z których wydatków które zostaną zlikwidowane będzie można zwiekszać wydatki na wojsko ? :)

@erbo: Widzisz, nie kazdy zna sie na ekonomii i budzecie panstwa, milo by bylo to wytlumaczyc osobom o gorszej inteligencji niz twoja.
powiedz również co się stanie z ludźmi, którzy za 130,47zł/miesięcznie będą musieli zapewnić sobie opiekę medyczną.

@Maver87: Tu moge odpowiedziec w imieniu KNP, ci ludzie zostana wyleczeni:)