Aktywne Wpisy

technojezus +156
Wystarczyło, że ktoś napisał prawdę i już elyta wykopu, czyli pseudo programiści 30k na miesiąc i jacyś kołchoźniki z fabryki smrodu mówią, że nauczyciele nic nie robią, to jak mają dobrze zarabiać.
Tymczasem byle sekretarka czy osoba na podobnyn stanowisku w jakiejś firmie, nic prawie nie robi przez 8h, odpowie może na jakieś emaile czy gdzieś zadzwoni, a tak to z Grażynką sobie poplotkuje przy kawce i za takie gówno dostanie te
Tymczasem byle sekretarka czy osoba na podobnyn stanowisku w jakiejś firmie, nic prawie nie robi przez 8h, odpowie może na jakieś emaile czy gdzieś zadzwoni, a tak to z Grażynką sobie poplotkuje przy kawce i za takie gówno dostanie te

Zarzutkkake +42
Dałem ogłoszenie o pracę, że poszukuje człowieka do tynkowania bruzd. Tylko tynkowanie i nic więcej. Mieszkaniówka, roboty na +2 lata.
Co wymagam?
Niepijący w pracy,
Prawo jazdy kat B,
Możliwość zatrudnienia lub DG i A1,
Co oferuje?
Narzędzia do pracy, materiał przyjeżdża za każdym razem na miejsce budowy więc nie tracisz czasu na sklepy,
18.5€ za godzine pracy, z możliwością pracy po 12h lub płacone od metra, mieszkanie 1 osobowe, służbowe auto
Co wymagam?
Niepijący w pracy,
Prawo jazdy kat B,
Możliwość zatrudnienia lub DG i A1,
Co oferuje?
Narzędzia do pracy, materiał przyjeżdża za każdym razem na miejsce budowy więc nie tracisz czasu na sklepy,
18.5€ za godzine pracy, z możliwością pracy po 12h lub płacone od metra, mieszkanie 1 osobowe, służbowe auto

Przeczytałem właśnie program wyborczy Kongresu Nowej Prawicy. Przyznam, że trochę śmiechłem. Po pierwsze co taki krótki? Po drugie, jest jakieś miejsce w którym jest napisane skąd znajdą się pieniądze na poszczególne pomysły? Jakieś wyliczenia? Dużo haseł i nic więcej. Niektóre dosyć śmieszne. Np.
"Oddamy ludziom pieniądze, które płacą dotąd pod przymusem na służbę zdrowia i umożliwimy każdemu dostęp do lecznictwa prywatnego"
Rozumiem, że to jest pomysł na uleczenie służby zdrowia?
A jak ktoś płaci składkę zdrowotną od minimalnej krajowej co jest kwotą 130,47 zł. To rozumiem, że ma umierać jak dostanie ataku wyrostka robaczkowego?
Zwiększymy o połowę wydatki na wojsko, policję i służby specjalne. Dotyczy to zarówno żołdu, jak i wydatków na sprzęt i szkolenie.
Przeprasza, a skąd KNP przewiduje na to środków? Są jakieś wyliczenia?
Co do ubezpieczeń zdrowotnych: "Pieniądze nie rosną w państwowych sadach." Są różne szkoły ekonomii i gro ekonomistów uznaje przymus ubezpieczeń zdrowotnych za nieoptymalne rozwiązanie.
Jak będą mieć ponad 50% posłów to będzie moment na wyliczenia,
ale na pewno nie ty będziesz dyktować kiedy jest ten moment.
Niestety, wiara nie jest u mnie zbyt silna, wiec trudno mi komus na slowo uwierzyc, ze ma recepte na wszystkie problemy:)
@erbo: uważał bo żyłka Ci pęknie. Jak ktoś pisze, ze o połowę zwiększy wydatki na służby to to nie jest kilka milionów i fajnie byłoby znać ogólne założenia źródeł finansowania tych pomysłów.
1.Jesteś korwinistą i żyjesz w państwie Tuska
2. Nie lubisz rządu, bo to złodzieje, a państwo to twój wróg, więc poprzez socjal odbierasz to co ci ukradli w podatkach. Teraz clou problemu: kiedy odbierasz swoją rzecz złodziejowi, to nie jesteś złodziejem. Gdybyś nie skorzystał z socjalu, to zostałby on rozkradziony przez rząd.
3. Gdybyś żył w krulestwie, to z
@erbo: Widzisz, nie kazdy zna sie na ekonomii i budzecie panstwa, milo by bylo to wytlumaczyc osobom o gorszej inteligencji niz twoja.
@Maver87: Tu moge odpowiedziec w imieniu KNP, ci ludzie zostana wyleczeni:)
Komentarz usunięty przez moderatora