Wpis z mikrobloga

#silownia #mikrokoksy

Jestem obecnie na redukcji fatu i w rozmowie na siłce z jednym z trenerów personalnych polecił mi aby do diety która mam obecnie na -200kcl, dorzucić HMB i BCAA. Czy ktoś już próbował tych specyfików podczas redukcji? Mówił mi, że Activlab jak cos brać jedno i drugie, tylko zeby BCAA było w proszku do rozrabiania z wodą. Pytam bo nigdy nie stosowałem niczego poza białkiem i zastanawiam się czy serio jest sens czy jest to zbędne.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@viejra: bcaa jest popularne (modne) i niby anty kataboliczne, hmb było popularne jakieś 10 lat temu. Wg wczorajszego artykulu w mens health nie ma badan potwierdzających (ani negujacych) działanie w/w. Najlepiej sprawdzić na sobie (o ile fundusze pozwalają).
  • Odpowiedz
@viejra: BCAA ma za zadanie zabezpieczyć i regenerować mięśnie natomiast branie HMB to tylko w dużej ilości i długotrwale....Poleciłbym Ci BCAA i Glutaminę a do tego białko no i jakis spalacz do tego a dzięki takiemu zestawowo napędzisz metabolizm, zaczniesz spalać tłuszcz a nie utracisz mięśni
  • Odpowiedz
@viejra: i niech zgadnę akurat na tej siłowni sprzedają suple activlabu... HMB olej, BCAA też olej. Zamiast wydawać kasę na suple zainwestuj je w michę. No chyba, że masz za dużo kasy.
  • Odpowiedz
@viejra: Hej, ale sklepu z odżywkami nie słuchaj :) imho bcaa wystarczy. Można się zastanowić nad kofeiną przed treningiem i ewentualnie johimbiną. Wedle mojego rozeznania glutamina i hmb nie działa.
  • Odpowiedz