Aktywne Wpisy
P4ncak3 +114
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +212

Czy na rynku pracy jako programista java jest już tak ciężko, że idąc na rozmowę na stanowisko programisty php z doświadczeniem, zostajesz przyjęty po 10 min na stanowisko programisty java bez żadnego doświadczenia w tym języku?
@menelaosPL: eee ja aplikowałem na C/C++, rozmowę kwalifikacyjną miałem o c/c++, zadania z C... trafiłem do java developers team ;,,;
@menelaosPL:
źródło: comment_ZRZ0UFpGBIuCUwXGzNgQ50BBZ6JyQoEM.jpg
Pobierzhttps://www.youtube.com/watch?v=hXd9QjFYWbw#t=133
To samo jest z praktykantami. Podczas wakacji uczą się pod okiem bardziej doświadczonych, a potem przez jakiś czas pracują za niewielkie pieniądze.
Z moich obserwacji wynika, że około 10% - 20% studentów informatyki idzie na praktyki już po 1 roku.