Aktywne Wpisy

Ewa_Jas +14
#medycznamarihuana
www.terpeneatlas.org
Cześć! Jestem Lekarzem, od ponad 5 lat prowadzę Pacjentów w terapii konopnej. I mimo że robię to na co dzień, obecna liczba odmian na rynku bywa przytłaczająca - dlatego stworzyłam narzędzie, które pomaga mi samej dobierać susz pod Pacjenta podczas konsultacji, chcę się nim podzielić.
To
www.terpeneatlas.org
Cześć! Jestem Lekarzem, od ponad 5 lat prowadzę Pacjentów w terapii konopnej. I mimo że robię to na co dzień, obecna liczba odmian na rynku bywa przytłaczająca - dlatego stworzyłam narzędzie, które pomaga mi samej dobierać susz pod Pacjenta podczas konsultacji, chcę się nim podzielić.
To
zaspanyziom +452

Lvl 26 i od 2 lat przechodzę kryzys, z którym nie potrafię sobie poradzić.
Praca w tym słynnym #it jako #programista15k od 6lat. Wypaliłem się zawodowo do tego stopnia, że jestem w stanie nabić miesięcznie max 100 dupo-godzin (minimum żeby się utrzymać). Nie potrafię zaangażować się już w projekty. Aktualny model pracy (zdalna+elastyczny czas pracy) nie pomaga, bo w kółko odwlekam rzeczy, aż do momentu gdzie muszę przyk*rwić 4 nocki pod rząd, żeby je nadgonić. Mam też kupę zaległości, które ciągnę od pół roku, ale przez rozpierd*l organizacyjny nikt się o nie na razie nie upomina. Z tego wszystkiego niesamowicie zaniedbuję też swoje zdrowie (spora otyłość 140kg/170cm, nałogowe walenie energoli, żeby poczuć się lepiej, zmuszanie się do podstawowej higieny)
Chciałbym zmiany, ale kompletnie nie wiem co mam w życiu robić. Nie chcę być programistą. Nie miałbym szans w dzisiejszych rekrutacjach po takim czasie stagnacji nawet gdybym był w stanie zmusić się do nauki. Rewolucja #ai też dodaje swoje 5 groszy. Z obiektywnie dobrej pracy mam ochotę uciec do najgorszej roboty za granice, żeby tylko moja głowa była w końcu wolna.
Czuję się zagubiony i mam ochotę się po prostu poddać. Nie wiem gdzie szukać pomocy.
#przegryw #pracbaza #depresja #adhd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
źródło: why-I-am-not-an-AI-doomer
PobierzCo robić
140kg/170cm ????
Stary uwazaj bo za chwile bedziesz musial kogos zatrudnic do podcierania d--y....nie zartuje
Nie wiem, nie znam się.. bredzę.
@mirko_anonim: powiem szczerzę, że jak widzę taki wpis to budzi się we mnie boomer xD ale podaruję sobie już litanie jak to było 10 lat temu na rynku pracy, ile się zarabiało, o ile się trafiło do zawodu po studiach.
26 lat, 140 kg nadwagi - człowieku, myślę, że problem leży gdzie indziej, niż wypalenie zawodowe.
XD, jeszcze potrzebuje elektryka, stolarza, kołcza i zrobić kurs mindfulness
on potrzebuje odpoczynku REALNEGO
Tagujesz ADHD więc jeżeli masz diagnozę to leki a jeżeli nie masz ale podejrzewasz to diagnoza i leki. Ja miałem duży problem bo zmieniłem pracę na nudna przewidywalna ale cała reszta się zgadzała i chciałem tam zostać, tylko miałem różne odpały przez
@model_trzy_zmianowy: serio? odpoczynku od 100h/msc? 26 latek i potrzeba odpoczynku.
Chyba sam nie wiesz co piszesz, zdecydowanie nie o relaks/odpoczynek tutaj chodzi.
wiem doskonale co znaczy praca umysłowa, bo jestem pracownikiem naukowym.
Nie mam zamiaru negować istnienia kryzysu zawodowego, każdy go miał mniej
@model_trzy_zmianowy: w każdej robocie jest coś na wzór sprintów. To nie jest jakaś super domena IT. W każdej robocie korpo. produkcyjnej rozliczasz się w taki lub inny sposób z roboty, albo pracujesz w jakimś systemie nadzoru roboty.
dalej twierdze, że problem jest gdzie indziej