Wpis z mikrobloga

• 3
@J3BACZ3000: To zbiór subkultur, cała sztuka z wielu dziedzin - muzyki, światła, produkcji wideo, tańca itd :) No i cała kultura podziemia berlińskiego :)
Kultura to nie tylko snobizm wokół teatru i wystaw :D
#kulturwa nie znałem, chyba kurde pasuje tym bardziej!
  • Odpowiedz
  • 2
@KukiScotland: Królu złoty, Klangkuenstler znałeś dotąd? To wideo polecam całe albo chociaż przez 2 minuty od 27 minuty na próbe. Spamowałem jego koncertami sporo, z Manchester jest rewelacyjny
  • Odpowiedz
  • 3
@KukiScotland: Mordko ja to odkopał bo wspomniałem w rozmowie z @Famine https://wykop.pl/wpis/87327161/muffled-bass-of-niki-istrefi-s-red-armour-playing-
Zobacz tam wątek bo ja o Manchesterze wspominam i w UK balowałem w paru też mneijszych miastach a ty chyba faktycznie w UK na północy rezydujesz? Byłem w Edynburgu na tydzień niecały chyba i zwiedzałem itd, jechałem na południe stamtąd pierwszy raz furą brytyjską (Focus fajny benzynowy ale wiadomo kierownica i ruch z drugiej strony). Ale później
@Famine +3
Muffled bass of Niki Istrefi's "Red Armour" playing softly in the background
  • Odpowiedz
  • 1
To jest jakieś hard techno?

@David_Rabbits: To jest konkretnie Klangkuenstler, muzyka elektroniczna przez niego tworzona, nie określiłbym tego jako techno, szukam jakiegoś konkretu
O-ho, widzę że określiłeś to najprecyzyjniej - to jest teoretycznie właśnie hard techno! :D
Saeglopur - >To jest jakieś hard techno?

@David_Rabbits: To jest konkretnie Klangkue...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@Saeglopur: Jezu, myślałem że się dziś nie doczekam odpowiedzi... No tak mi brzmiało! Nie typowe techno, ale rytmicznie i dźwiękowo podkręcone. Ja jestem wyznawcą dobrego trance'u. Oczywiście mówię tutaj o latach 90 i początkach 2000. Armada i te inne twory to już nie moja bajka. (uruchomiłem się niedawno w stronę minimal) Fajny set, kawał dobrego brzmienia!
  • Odpowiedz
  • 1
@David_Rabbits: Ty po prostu miałeś racje! A ja zwyczajnie nie znam tych definicji dokładnie, przyznam że nie sądziłem że to faktycznie jest w ogóle związane z techno ale faktycznie jest tak jak mówisz: konkretnie hard techno!

Ale widzisz jakie on robi show całe wokół tego :D To jest wydarzenie a nie tylko muzyka puszczona z kasetki :)
  • Odpowiedz
@Saeglopur: Ja też nie jestem znawcą, bardziej od lat próbuję uściślić dane brzemienia i określić siebie samego w tym świecie. Technicznie najbardziej pasowało mi to do hard techno, to tak napisałem... :P Nie do konca moja bajka, ale dobrze widzieć że na prawdę ogromna rzesza ludzi nadal jara się PRAWDZIWĄ MUZYKĄ ELEKTRONICZNĄ!
  • Odpowiedz
@David_Rabbits: Hard techno spoko posłuchać jeden mocny kawałek ale żeby słuchać tego cały czas nie daje rady ;)

Podobna drogę muzyczną sam przechodziłem, w minimal się wkręciłem po filmie berlin calling i odkryciu paula kalkbrennera wtedy odkryłem ten gatunek. Później wszedł witch house klimatyczne i mroczne kawałki, później mocno siadł PHONK ale trzeba się przestawić na specyfikę tego, specjalnie przesterowanych i nieco kiczowatych utworów, ale jak wiesz że to jest
  • Odpowiedz