Wpis z mikrobloga

@smoczykutaz7: jako posiadacz SV650 (198kg + gmole, pewnie ponad 200kg łącznie) całkowicie się zgadzam. Sam motór super, ale biorąc pod uwagę fakt, że jeżdzę głównie 50km/h to sprzedaję i wymieniam na motorynkę 125cm (Hondę Monkey).

Raz przewróciłem SV przy czyszczeniu łańcucha (jak opuszczałem tylnie koło) i ledwo ją podniosłem. Niespecjalnie ma to sens jak dla mnie, wolę te 100-150kg i mniejszą moc.
  • Odpowiedz
@brck89: Kupiłbym sobie takiego Himalayana nowego. Fajny motur na papierze, tylko te 200 kg. A jak ja się lubię gdzieś czasami zapuścić w krzaki takie że z każdym metrem jest coraz gorzej to dla mnie to nieporuzumienie. Nic tylko czekać aż jeszcze bardziej urealni się cena nowej DRZ.
  • Odpowiedz
@brck89: ale jak pojedziesz takim p--------m na trasę to przy pierwszym podmuchu wiatru odczujesz dlaczego każdy motocykl ma swoje przeznaczenie. Po prostu trzeba kupować sprzęt zgodnie z tym jak się planuje go używać. Jak bym jeździł ino po mieście to bym szedł w jakiś kibelek 200-300cc.
  • Odpowiedz
A było chodzić na siłownię

@dfg1: a co ma siłownia do jazdy w terenie?
Jak zaczniesz jeździć nie po szutrach i polnych i leśnych drogach to zrozumiesz co chodzi i dlaczego waga jest kluczowa.
  • Odpowiedz
ale jak pojedziesz takim p--------m na trasę to przy pierwszym podmuchu wiatru odczujesz dlaczego każdy motocykl ma swoje przeznaczenie

@WybuchowyCzajnik: jeżdżę na trasy simsonem który ciągnie prawie 100km/h gps I motocyklem powyżej 1L i 250kg wagi.

Szczeże podmuchy wiatru od ciężarówek jadących z naprzeciwka nie robią wielkiej różnicy na rzecz ciężkiego motocykla.
Prędzej wysokie i szerokie osłony które chronią cię przed silnym czołowym wiatrem który męczy. Ale to jest niezależne
  • Odpowiedz
@zigzag667: przed kupnem Tenere straszne się nagrzałem na Nordena. Jak zobaczyłem go na żywo pod salonem Liberty Motors, już byłem gotowy podpisywać umowę. Na szczęście dostałem go na 2h jazd testowych i się bardzo szybko z niego wyleczyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wolę te 100-150kg i mniejszą moc.

@brck89: właśnie jak nie czaje ludzi, którzy kupują ciężkie motocykle w teren, przecież to k... z logiki.
Motocykle mają kilka swoich zalet, pod względem zastosowania, ale właśnie zaletą ADV powinna być taka , że jedziesz gdzie chcesz, a nie po asfalcie i szutrową, bo jak się dybnie i nóżek nie wystarczy w kleinie to się wypier... a jak będzie jeszcze kloc i bagaże to
  • Odpowiedz