Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto robić nadgodziny w pracy?
Jaki macie stosunek do robienia nadgodzin w kołchozie? Nie mam tu na myśli przymusowych i bez wynagrodzenia, ale takich płatnych po 100%, ale po 12h. Ja szczerze mówiąc już jestem wykończony psychicznie i fizycznie, ale jeszcze przychodzę, bo hehe przyda się pieniądz. No i właśnie nie wiem czy nie odpuścić, bo mimo wszystko udało mi się odłożyć 100k z czego większość trzymam na #gielda
Prawdopodobny #fire jest dla mnie raczej nieosiągalny, a odkładam właśnie po to żeby uwolnić się od tych j------h nadgodzin i żeby kapitał częściowo pokrywał to co bym utracił zarabiając na nadgodzinach.
Dodam, że pracuje w kołchozie produkcyjnym. Żadna łatwa i przyjemna praca, a raczej z-------l przez 12h. Lepiej odpuścić już teraz czy cisnąć aż uzbiera się te 250-300k kapitału?
#zarobki #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@mirko_anonim: Nadgodziny sa dla ludzie ktorzy nie maja nic ciekawszego w tym czasie do roboty, wiec jak nie masz to czemu nie. Pieniadze jeszcze w zyciu zarobisz ale czasu nie cofniesz. Nie marnuj zycia zeby byc troche bogatszym, tymbardziej ze fire nie jest w zasiagu jak mowisz.
  • Odpowiedz
  • 3
@mirko_anonim: spróbuj lepiej zainwestować ten czas w siebie. Jakiś sport najlepiej żeby zdrowie było na starość. Do tego może przebranzowienie żeby mieć później robotę w której łatwiej się robi.

Kiedyś też robiłem nadgodziny licząc że Janusz (akurat Johan, ale to jeden siusiak) doceni I da awans I podwyżkę. Nikt nie doceni a awanse I podwyżki to sobie trzeba wychodzić czy to chodząc na kawę i p--o z przelozonymi, czy zwyczajnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie napisałeś ile masz lat Ani czy masz rodzinę na utrzymaniu itp. jeżeli jesteś względnie młody w sile wieku i masz dużo wolnego czasu to warto trochę więcej popracować teraz żebyś na starość mógł zluzować. Natomiast tak jak pisali poprzednicy czasu nie cofniesz a pieniądze zawsze możesz zarobić w przyszłości. Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie - myślę że nie jesteś jedynym który sobie je zadaje codziennie
  • Odpowiedz