Aktywne Wpisy

potatowitheyes +612
#ksiazki #lost #seriale
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
źródło: temp_file5318363928603714057
Pobierz
orange3443 +33
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: 1000032623
Pobierz@Lemisch: A co by to zmieniło? Wtedy też byś "walczył o przetrwanie w gównorobocie", a najpewniej byłbyś ofiarą tych "transformacji systemowych" - zwolniono by cię z upadającego zakładu, dano na odchodne jakieś grosiki, może wręczono świadectwa udziałowe, które czym prędzej byś sprzedał, jak większość narodu, dziwiąc się że ich kurs wy*ebał się na ryj.
Mały hint - ci którzy
Nie rozumiem tego mitu transformacji - jeśli ktoś nie jest w stanie się dorobić w czasach nieskończonych możliwości, takich jak obecne - bezpiecznych, stabilnych, gdzie rynkiem zbytu jest praktycznie cały świat, a "transformacje" dające możliwości zachodzą wnet co 2-3 lata... to w tamtych czasach na pewno by się nie dorobił, bo po prostu
@Lemisch: @wredny_gad: no i to jest właśnie ta różnica. Wystarczyło być zaradnym (nawet umiarkowanie) i założyć dosłownie jakikolwiek biznes bo była taka pustynia że każdy jeden żarł jak dziki. Dzisiaj można być zaradnym i jeszcze żyć gorzej niż bezrobotne rodziny 800+.
Masz częściowo rację - jak ktoś był NPC w PRLu
@siepan: Każdy NPC myśli, że nie jest NPC
W 89 nie wystarczyło być ogarniętym tylko trzeba było mieć kontakty, często z mafią która jeździła po okolicznych biznesach i zbierała
Właśnie dlatego teraz jak i wtedy byłbyś przegrywem,
@wredny_gad: I paradoksalnie to jest główna przeszkoda w szybkim dorobieniu się obecnie dużych pieniędzy. Rynek jest nasycony i w dużej mierze zabetonowany, państwo okrzepło i reguluje masą przepisów każdą pierdołę, a jakiegokolwiek innowacyjnego produktu nie wymyślisz, to na aliexpress wisi już dawno za parę złotych z dostawą pod drzwi. Co jakiś czas pojawiają się jakieś drobne "okienka"
@Lemisch: i co myślisz że miałbyś pieniądze jak dzisiaj?
Zarabiał byś minimalna 400zl a na życie wydawał 500zł.
Myślal byś o tym jak dorobić aby przeżyć a nie że byś inwestował.
Jeśli dziś sobie nie radzisz to wtedy tym bardziej byś sobie nie poradził.