Wpis z mikrobloga

@bropek: Goście ode mnie z wioski (lubuskie, 24 km do granicy z dojczlandem) co wozili fajkę to do tej pory jak pączusie sobie żyją... Niby domki mają skromne, auta też takie jak na te czasy, ale od lat 90 nigdy się pracy nie podjęli xD chyba że tam coś hobbystycznie porobili i to tyle. Dzieciaki studia i chałupy w lepszych miastach i tak to się żyje na tej wsi w
  • Odpowiedz
Nie po prostu waluta się umocniła względem funta

@pgt-371: i inflacja skumulowana +120% https://wykop.pl/wpis/86890367/pogadalem-sobie-dzisiaj-ze-znajomym-z-polski-na-di
@P4ncak3 +7
Pogadałem sobie dzisiaj ze znajomym z Polski na discordzie i mówił mi jak to ma już dosyć (kryzys wieku średniego, tuz pod 40) i ze zawsze chciał odłożyć sobie pieniądze na domek w gorach ale rodzice mu mówili żeby nie brał kredytu bo nie wiadomo jak z praca.
  • Odpowiedz
@brednyk: przez 10 lat dobrze się nam żyło choć bez luksusów - nowa astra później nowe mondeo, dom szeregowy, stać nas było na dwa turnusy (czyli miesiąc) wakacji nad polskim morzem i nieraz nocowaliśmy w hotelach. Więc dorobił się w pewnym stopniu ale nie tyle by życ z procentów.

Był też glupi, jak sam mówi bo np mógl nakupić ziemi, mieszkanie albo dwa ( bez uszczerbku na standardzie życia) ale
  • Odpowiedz