Wpis z mikrobloga

@Codon: U mnie działa. Fajny ten ETF Codon ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie myślałeś, żeby docelowo zmniejszyć liczbę pozycji? "Tylko" jakieś 30 papierów w twoim portfelu ma udział większy bądź równy 1%.
  • Odpowiedz
@ossprime: jakbyś widział tam jakiś error to daj znać - wiem, że jeszcze base cost w niektórych sytuacjach mi nie siadł zbyt dobrze (np. w RKLB - realnie jest niższy, ale sprzedawałem to i kupowałem parę razy)

Bo te 30 papierów to jest takie moje realne portfolio (no, może top 100 licząc też ETF) - reszta to dodatki (cały portfel IBKR to bardziej projekt z ciekawości) albo wrzucenie kasy w
  • Odpowiedz
@Codon: Bez danych o transakcjach nie ma szans sprawdzić poprawności wyliczeń, a przecież nie będę ci tam grzebał. Ogólnie powoli możesz zacząć myśleć o docelowym portfelu po zakończeniu (czy znacznym spowolnieniu) akumulacji. Czy wolisz cashflow z dywidend, czy np. bezobsługowość ETFa akumulującego.
  • Odpowiedz
@ossprime: spróbuję wrzucić dane transakcyjne do AI i zweryfikuję z tym, co jest w moim Excelu - może uda się całą historię zbudować. Na razie mam historię wpłat vs. stan portfela, a koszt bazowy policzyłem z AI na bazie listy transakcji albo wziąłem bezpośrednio z XTB albo IBKR (jeśli nie sprzedawałem).
  • Odpowiedz