Aktywne Wpisy

wiktor-wkpl +166
#mecz #kanalsportowy #heheszki
Mati Borek podczas mitycznego nawiązywania znajomości ze światowej klasy piłkarzami (chwilę później Zanetti zwierzał się Mateuszowi z całego swojego życia i oczywiście przeszli na ty)
Mati Borek podczas mitycznego nawiązywania znajomości ze światowej klasy piłkarzami (chwilę później Zanetti zwierzał się Mateuszowi z całego swojego życia i oczywiście przeszli na ty)
źródło: 9532
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

More Reform UK transactions worth millions reported to National Crime Agency
https://www.theguardian.com/politics/2026/jul/08/more-reform-uk-transactions-worth-millions-reported-to-national-agency
#londyn #uk
źródło: far
Pobierzwczoraj wieczorem złapałem kawałek programu politycznego na bbc i ktoś przyznał że jeśli count binface wygra, to wg obowiązujących przepisów parlament będzie musiał uznać jego strój i tak będzie zasiadał na obradach...
Mnie zastanawia czy, jeśli faraz przegra, to ktoś w uk mediach wrzuci refleksje jakim wymownym argumentem w sporze o brexit jest fakt że fraza wywalono z parlamentu - sam się wywalił ale ludzie mu podziękowali i woleli kogokolwiek
@DrGreen_2: nic nie wskazuje, aby to miało nastąpić. To znaczy po "obecnej fazie" nie będzie żadnej "normalizacji". Co więcej nie ma nawet konsensus społecznego, czym jest normalność.
Stary, oparty na kapitalizmie, przestał działać - zamiast dobrobytu dla wszystkich stworzył kastę superbogatych oligarchów, którzy de facto rządzą całą resztą. Socjalizm też nie działa, to już wiemy
Potrzebujemy systemu, który nie wymaga ciągłego wzrostu. Takiego, w którym firma nie musi co roku zarabiać i produkować więcej, żeby "przetrwać". W którym kraj nie musi gonić za coraz większym PKB, jakby to była jedyna miara sensu jego
prędzej będzie globalny kryzys albo wojna światowa
Chyba wszyscy analitycy ekonomiczni na yt uk, jakich oglądam, zaczęli ostrzegac przed nadciagajacym kryzysem... Wiem że to metoda na przyciągnięcie do siebie widzów no ale wszyscy by tak robili?