Aktywne Wpisy

ShadyTalezz +71
Amerykańscy żołnierze zmuszają wietnamskie kobiety do zostania ludzkimi wykrywaczami min - rok 1966
#usa #ciekawostki #antykapitalizm #antyimperializm
#usa #ciekawostki #antykapitalizm #antyimperializm
źródło: HMvt3rSXYAAoxmG
Pobierz
baemaj +20
Chcę kupić jednego kwiatka i sprawdzić, czy przez rok uda mi się go nie uśmiercić. (ಠ‸ಠ) Jeśli przeżyje, dostanie zaszczytne miejsce w moim mieszkaniu.
Myślałam o drzewku oliwnym. Ma to sens jako pierwsza roślina, czy lepiej zacząć od czegoś mniej wymagającego?
Ładniutka też jest Aspidistra wyniosła.
#rosliny
Myślałam o drzewku oliwnym. Ma to sens jako pierwsza roślina, czy lepiej zacząć od czegoś mniej wymagającego?
Ładniutka też jest Aspidistra wyniosła.
#rosliny

More Reform UK transactions worth millions reported to National Crime Agency
https://www.theguardian.com/politics/2026/jul/08/more-reform-uk-transactions-worth-millions-reported-to-national-agency
#londyn #uk
źródło: far
Pobierzwczoraj wieczorem złapałem kawałek programu politycznego na bbc i ktoś przyznał że jeśli count binface wygra, to wg obowiązujących przepisów parlament będzie musiał uznać jego strój i tak będzie zasiadał na obradach...
Mnie zastanawia czy, jeśli faraz przegra, to ktoś w uk mediach wrzuci refleksje jakim wymownym argumentem w sporze o brexit jest fakt że fraza wywalono z parlamentu - sam się wywalił ale ludzie mu podziękowali i woleli kogokolwiek
@DrGreen_2: nic nie wskazuje, aby to miało nastąpić. To znaczy po "obecnej fazie" nie będzie żadnej "normalizacji". Co więcej nie ma nawet konsensus społecznego, czym jest normalność.
Stary, oparty na kapitalizmie, przestał działać - zamiast dobrobytu dla wszystkich stworzył kastę superbogatych oligarchów, którzy de facto rządzą całą resztą. Socjalizm też nie działa, to już wiemy
Potrzebujemy systemu, który nie wymaga ciągłego wzrostu. Takiego, w którym firma nie musi co roku zarabiać i produkować więcej, żeby "przetrwać". W którym kraj nie musi gonić za coraz większym PKB, jakby to była jedyna miara sensu jego