#gielda #inwestycje #portfelgrubasa Dzisiaj bardzo dobry dzień, wracamy na 9 z przodu. Jeszcze trochę ponad milion i będę znów krążył wokół ATH.
Ostatnio bujało nieźle - jeszcze tydzień temu było poniżej 8,5 mln. Taka rzeczywistość portfolio bardzo mocno skupionego na tech, AI, półprzewodnikach i space.
@nabla-delta: SPCX, ONDS, Navitas - skromnie, bo zostanie ostatnie 30k USD w gotówce do zainwestowania (klient mi się wysypał), więc już w Ameryce dużych zakupów nie zrobię (chyba, że coś, co już mam mi mocno spadnie).
@Vestor: trzymać do 60 roku życia - portfel USD będzie zlikwidowany jako ostatni. Jako taki stretch goal chciałbym zobaczyć kiedyś 100M majątku, ale to nie będzie łatwe.
@makavelie30: mam 34 lata, otarłem się o FIRE w tym roku (1 klient z USA na godzinę dziennie), ale wróciłem do polskiego IT przynajmniej na parę miesięcy, żeby zachować jakaś ostrość umysłu
@Codon: 34 lata. Jesteś ode mnie młodszy o rok i powiem Ci, że zajebiscie Ci zazdroszczę, chłop w tym wieku na emeryturę może odejść i to nie byle jaką! Powodzenia!
@Codon: z 9 milionów można wygenerować z 30k z dywidend miesięcznie i zdywersyfikować trochę portfolio... Ale co kto lubi, zmiana narracji i ten portfel może ci runąć o 50%. Jeśli jesteś w stanie to przełknąć, to spoko. Gratki.
Ostatnio bujało nieźle - jeszcze tydzień temu było poniżej 8,5 mln. Taka rzeczywistość portfolio bardzo mocno skupionego na tech, AI, półprzewodnikach i space.
źródło: image
Pobierzgratuluje mireczku
- konto demo
- jedno z 50
- smartfon z funkcją robienia screenów
- pieniądze lubią fragmentaryczne screeny
- kto ma ten wie