✨️ Czy relacja z teściową może być zbyt bliska?Ⓘ Matka mojej dziewczyny. Moja dziewczyna ma bardzo zażyłą relację ze swoją matką, dosłownie o wszystkim z nią gada, a one jest kobietą mocno oceniającą i opiniującą, ostatnio byliśmy na wyjeździe to bez przerwy pisanie z mamusią o moim zachowaniu, co robię, jak się czuję, jak ona się czuje itp. wiem, bo widziałem wiadomości. To jest normalne, że 20+ dziewczyna o wszystkim musi informować swoją rodzicielkę? Ja rozumiem dać znać w temacie tego, że jest wszystko okej, ale relacjonowanie tego jaki miałem humor w dniu X a jaki miałem humor w dniu Y to trochę przesada. ogólnie nie mam złego kontaktu z tą kobietą ale raczej jest to robione z obu stron z dystansem bez większych szczegółów bądź wnikania, ale denerwuje mnie to, że ona chce wszystko wiedzieć o wszystkim a moja dziewczyna jej to mówi i nie widzi w tym problemu.
Jak dla mnie jest to trochę dziwne. Mimo wszystko matka powinna być matką a nie przyjaciółeczką. Kto wie czy wasze pożycie łóżkowe też nie jest omawiane ¯\(ツ)/¯ Jak jsj matka nie doradza w kwestii związku to pół biedy, ale imo dorośli ludzie nie powinni ze wszystkim latać do swoich starych żeby się im zwierzać
@mirko_anonim: generalnie kwestia jest taka czy to zwyklr bez mysle kobiece p---------e, co jest nie grozne, czy narusza to twoja prywatnosc lub czy matka ustawia sie na pozycjo by manipulowac. Ale rozumiem ze czujesz naruszenie prywtnosc
@mirko_anonim: ja to nie lubię jak ktoś opowiada o mnie innym osobom, zwłaszcza jeżeli przekłamuje i przesadza
wyimaginowany przykład: ja mówię do niej - "będzie ulewa, zamknij okno" ona dzwoni do matki - "przestraszył sie że będzie ulewa i zaczął krzyczeć na mnie że mam zamknąć
@mirko_anonim: rozmawiaj z różową o tym, bo pewnie nie jest świadoma tego, jak się z tym czujesz i jak to odbierasz. To dobrze, że ma dobre relacje z mamą, ale granica w związku też musi zostać postawiona, bo pewne rzeczy zdecydowanie powinny dostawać między Wami. Zwłaszcza, jeśli ona informuje mamę faktycznie o każdej sytuacji - nie przyszłoby mi do głowy na przykład mówić mamie o jakiejś kłótni czy niemiłym zachowaniu
że ona chce wszystko wiedzieć o wszystkim a moja dziewczyna jej to mówi i nie widzi w tym problemu.
@mirko_anonim: To jest na maxa chore, ja bym dał sobie spokój a już na pewno bym nie wchodził w małżeństwo, dopóki by się tego nie pozbyła (w co nie wierzę). Ty nie chodzisz z 2 osobami, tylko z jedną. Poza tym napisałeś "musi". Zmusza ją do szczegółów? XDDDD
@mirko_anonim: jak mamusia całe życie za nią decydowała, prowadziła ją za rączkę to co się dziwić? Teraz większość młodych ludzi tak funkcjonuje. Sami zginą...
Matka mojej dziewczyny.
Moja dziewczyna ma bardzo zażyłą relację ze swoją matką, dosłownie o wszystkim z nią gada, a one jest kobietą mocno oceniającą i opiniującą, ostatnio byliśmy na wyjeździe to bez przerwy pisanie z mamusią o moim zachowaniu, co robię, jak się czuję, jak ona się czuje itp. wiem, bo widziałem wiadomości. To jest normalne, że 20+ dziewczyna o wszystkim musi informować swoją rodzicielkę? Ja rozumiem dać znać w temacie tego, że jest wszystko okej, ale relacjonowanie tego jaki miałem humor w dniu X a jaki miałem humor w dniu Y to trochę przesada. ogólnie nie mam złego kontaktu z tą kobietą ale raczej jest to robione z obu stron z dystansem bez większych szczegółów bądź wnikania, ale denerwuje mnie to, że ona chce wszystko wiedzieć o wszystkim a moja dziewczyna jej to mówi i nie widzi w tym problemu.
#zwiazki #rozowepaski
#tinder
#logikarozowychpaskow
#s--s
#p0lka
#niebieskiepaski
#podrywajzwykopem
#blackpill
#milosc
#logikaniebieskichpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Nieodcięta pępowina. A blakpyl do wora, wór do jeziora
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Jak jsj matka nie doradza w kwestii związku to pół biedy, ale imo dorośli ludzie nie powinni ze wszystkim latać do swoich starych żeby się im zwierzać
wyimaginowany przykład:
ja mówię do niej - "będzie ulewa, zamknij okno"
ona dzwoni do matki - "przestraszył sie że będzie ulewa i zaczął krzyczeć na mnie że mam zamknąć
@mirko_anonim:
To jest na maxa chore, ja bym dał sobie spokój a już na pewno bym nie wchodził w małżeństwo, dopóki by się tego nie pozbyła (w co nie wierzę).
Ty nie chodzisz z 2 osobami, tylko z jedną.
Poza tym napisałeś "musi". Zmusza ją do szczegółów? XDDDD