Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z zazdrością w związku?
Cześć, mam duży problem z zazdrością. Mój chłopak jest osobą towarzyską i niestety, ale raz na jakiś czas pisze z koleżankami, które poznał przed poznaniem mnie. Nie chce niszczyć związku tą zazdrością, ale skoro jest się w związku, to po co pisać nawet raz na jakiś czas do koleżanki z koncertu ,,co słychać?''. Czy macie na to jakieś rady? :( On mówi mi, że czuje się kontrolowany i że mu nie ufam, a moje kontakty z kolegami (nawet jeśli się im podobam) mówi, że by akceptował, bo mi ufa

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przeszkadza Ci to ze Twoj facet śmie miec jakiś znajomych po za toba Dramat a pozniej taka p---a odchodzi a chlop zostaje sam Wez ty sie babo otrząsnij albo zostaw go w spokoju Nie niszcz mu zycia Szkoda jego czasu na ciebie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak będzie cię chciał zdradzić to to zrobi. Nie upilnujesz go. Za to kontrolowanie i p-----------i doprowadzą co najwyżej do samospełniającej się przepowiedni lub zerwania. Jeśli się kochacie i zależy wam na sobie nawzajem, to choćby przed nim stała goła kobieta, to nie skorzysta. A jak będzie chciał zamoczyć, to nie będziesz wiedziała kiedy skoczy w bok.

Jesteś w związku to wykaż chociaż minimum zaufania. Nie potrafisz - przepracuj
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w związku trzeba zaufać, a to zaufanie polega na tym by mieć w sobie jakieś poczucie własnej wartości i by rozmawiać w sposób nie rozkazujący,obrażający na tematy które triggeruja zazdrość. Czyli jak on pisze do tej koleżanki z koncertu to mu powiedz, że to jego działanie powoduje u Ciebie zazdrość i by to pokonać chciałabyś jego koleżanki poznać by uspokoić swoją zazdrość i zobaczyć na własne oczy czy jest
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
elastyczny-artysta-56: @Kitku_Karola Tu autorka wpisu. Raczej mnie nie pozna z tymi koleżankami, a dlaczego? Bo sam z nimi się nie spotyka 1:1, mamy taką zasadę w związku, poza tym często są to znajome z innych miast, właśnie z koncertów itd. Poznał mnie jedynie z jedną lepszą koleżanką z dzieciństwa, ale sam ją widział na oczy przed naszym spotkaniem we trójkę 5 lat wcześniej.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak się kończy związek z dynamicznym oskarkiem. przed tobą pewnie nie raz się dymał z którąś z nich i być może dlatego je trzyma w orbicie. ogólnie obecne związki to jakieś parasocialne g---o. twoje przeczucia są całkiem normalne, ale ludzie tutaj i tak cię będą gaslightować ze zdrowy związek powinien przypominać FWB.

nic nie zrobisz, pozostaje obserwować. dla ułatwienia możesz zdać sobie sprawę, ze im mniej bedziesz zazdrosna, tym
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sumienny-filantrop-21: @czescmampytanie Tu autorka wpisu. No właśnie wydawał się o wiele spokojniejszy, skromniejszy w porównaniu do innych chłopaków, z którymi miałam do czynienia wcześniej, prędzej ich bym określiła jako standardowych cwaniaczków, którym trudno ufać , dlatego też na plus oceniłam, poznając go, że jest ,,grzeczniejszy'' i bardziej ciepły.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: moze byc spokojniejszy od tych badbojów, ale to prawdopodobnie nadal gość z topki który ma dużo opcji i chce się bawić, tak samo zresztą jak ty miałaś dużo gości przed nim i pewnie do teraz kręcą się jeszcze jacyś wokół ciebie. jeśli chcesz mieć faceta który skupia się tylko na tobie to prawdopodobnie mierzysz za wysoko, ale trudno będzie teraz zejść z wymaganiami gdy zasmakowało się wielu lepszych owoców.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
twórczy-uczeń-14: @czescmampytanie No właśnie nie do końca tak jest, bo ja jestem młodsza i sporo atrakcyjniejsza od tych koleżanek, które wyglądają dosyć przeciętnie. Niestety, ale jestem introwertykiem i mam raczej zamkniętą osobowość, jestem też bardzo krytyczna wobec siebie i mimo że mam duże powodzenie, nie prowadzę tak bujnego życia towarzyskiego. Na początku związku to raczej on miał większe objawy, bo mówił, że jest za prosty chłop dla mnie. Mimo że
  • Odpowiedz