Wpis z mikrobloga

✨️ Jak przetrwać kryzys w związku?
Ech anoni doradźcie rozwiązanie, podpowiedzcie, jak się zachować. Jestem od 8 lat z #rozowypasek, mamy 2-letnie dziecko. Od wielu miesięcy relacje układają się fatalnie. Non stop kłótnie, ona uważa, że źle się wywiązuję z obowiązków, jestem nudny i ciągle popełniam błędy, nie mam dystansu do siebie i krytyki. Ja ją uważam za czepialską, stereotypową kobietę, przebywanie z nią to tylko czekanie na drwiny albo kolejną przypierdółkę czy gderanie. Od dłuższego czasu powtarza, że chce się rozstać i wyprowadzić z domu (wspólny). Ja stale byłem przeciw, nie chcę zmian, rozstań. Wierzę/wierzyłemz że da się to uratować.

Strasznie eskalowała ta kłótnia wczoraj i się zwyzywaliśmy, pewnie ja bardziej, doszło do lekkich rękoczynów z obu stron. Kazała mi spać poza domem, na co się zgodziłem, bo konflikt był duży. Wróciłem po pracy do domu, ale znowu poziom złośliwości i czepialstwa bardzo duży. Znowu mnie prosi, żebym spał poza domem. Nie wiem, co knuje, ale jestem złej myśli i nie wiem, jak się zachować. Każdy mój błąd jest wykorzystywany. Jedynie temat dziecka jest niekontrowersyjny, bo zapowiedziała, że mnie będzie do niego dopuszczać. Reszty się boję
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #redpill #rozstanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: opisujesz to tak, jakby największym problemem było 'co ona teraz zrobi', a nie to, że od miesięcy mówi wprost, że chce odejść, a ty nie przyjmujesz tego do wiadomości. jeżeli jesteście na etapie wyzwisk, rękoczynów i wyrzucania się z domu, to to już nie jest kwestia jak ją przekonać, tylko jak się rozstać bez robienia dziecku krzywdy.. dziecko nie musi rozumieć treści konfliktu, żeby stracić poczucie bezpieczeństwa
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: brzmi to jak typowy związek beciaka i laski, która wybrała cię dla stabilizacji. na plus można dodać ze oboje jesteście w jakis sposób p----------i i siebie warci, więc jak nie będziecie razem to nie wierze w miłość ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a juz na serio: jak ona mówi ze chce to kończyć i żebyś robił wyjazd to już nic nie zrobisz. szykuj się na rozwód
  • Odpowiedz
ciągłe popełnia błędy? A co to k---a jakiś egzamin xD? Ja bym s--------ł od takiej kapucyny co sie p----------a zawsze o wszystko elo

@dualloq: to po prostu pretekst to wylądowania frustracji. to co ona mówi na tym etapie już nie ma znaczenia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tego związku nie ma, przeszliście do rękoczynów, zaraz bedzie niebieska karta a ty chcesz cos ratować?

Wez rozbieg i z baranka w ścianę. Z---------e jakiemuś dzieciakowi życie. Wyprowadz sie jak najszybciej, żeby nie nasiąkło widokiem waszej relacji
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dyktafon kolego i uważaj, żebyś z własnego domu nie był w------y z niebieską kartą i kartą przemocowca. Ona już szykuje podkład pod rozstanie. Głupio to brzmi bo emocje buzują, ale tylko spokój cię ratuje i chłodne reakcje. To jest taki klasyk, że głowa mała. Na braciasamcy takich historii jak twoja jest "milion500sto900"
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: spokojnie, tam są grane koleżaneczki, siostry/mamusie czy wyoskie obcasy/p0lka.pl/mamadu i inne od kręcenia korbą. Pierwsze lepsze babskie forum jej powie jak dobrze chuopa ugotować, zniszczyć go finansowo i odciąć od potomstwa i upokorzyć. Może taka nie jest, może jest mniej kumata, ale jak już były rękoczyny to lepiej obrać jakąś strategię działania w konfrontacji z żywiołem, a nie że yolo bo "my się kiedyś kochali". Od miłości do nienawiści
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie pytaj ludzi w necie. A i tak to brzmi jak gdyby tego zwiazku juz nie bylo. Ona juz jest zainteresowana kims innym na 99%. Po prostu zacznij teraz dzialac tak by nie pozbawila Cie dziecka i calej kasy
  • Odpowiedz