Wpis z mikrobloga

✨️ Wszystko o Wenlafaksynie – moje doświadczenia i skutki uboczne
Sa tutaj Mirki ktore biora #wenlafaksyna? Opowiedzcie conieco o tym leku i waszych historiach. Ja musialem do tego wrocic bo po odstawieniu wrocily mi leki spoleczne, nieuzasadnione ciagle napiecie, depresja i marazm. Z wroceniem do tego leku zauwazylem niestety:
- cholerna potliwosc, niestety ale to mialem jak bralem ja 2 lata i chyba nie zniknie <--- wie ktos jak sobie z tym poradzic? Teraz przy 30 stopniach to tak ze mnie sie leje ze az wstyd. A jestem bardzo chudy.

- ciezkosc z wytryskiem - chociaz tutaj akurat moze nawet to plus czasami. Jak odstawilem wenle to mialem wrazenie ze dochodze za szybko, jakby mi ona troche namieszala w moim systemie, wiec ciesze sie w sumie ze wrocilem do trybu "dlugodystansowca".

- mam wrazenie ze to zwieksza mi ochote na prokastrynacje i scrollowanie tresci w internecie z telefonu

- mam wraznie ze przez nia mam tez zwiekszona ochote na slodycze i kompulsywne objadanie sie

Bralem to ponad kilka lat, ale zdolowalo mnie to ze musze do tego wracac. Czy to znaczy ze bede musial to brac do konca zycia? :(

Jestem na 112.5mg i wydaje sie to byc dobra dawka. Boje sie eksperymentowac z innymi lekami bo zle je toleruje bo mam biegunki itp. a tutaj jest ok. Jak bralem 150mg to mam wrazenie ze za bardzo zamulalem, chcialo mi sie spac i bylem splaszczony emocjonalnie

#depresja #wenlafaksyna #psychiatria #psychiatra

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: maksymalnie brałam 375 mg, teraz 300, na początku się ze mnie lało, ale z czasem (parę lat) przestało, libido ujemne, ale to normalne po każdym antydepresancie, ja jestem nastawiona na leki do końca życia, wolę to niż strzelić samobója, bo mój domyślny stan bez leków to ataki paniki i ostre myśli samobójcze
  • Odpowiedz