Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster O co chodzi z ostatnim tagiem? Chcecie jakoś przekonać aby ludzie bardziej nienawidzili lekarzy, czy bogów, co stapaja po ziemi ledwie skalani pracą - czyli Was, programistów?

Lata pokazywania jakimi miernotami sa "nie programiści", wywyższania i dziwienia sie jak można żyć za średnia krajową...

Niektórzy nie maja tyle przerwy ile w tym memie i muszą z---------ć 3x wiecej od biednych klepaczy kodu, i to za 6x mniej
  • Odpowiedz
@ipkis123: programistów boli d--a i nie mogą tego przeżyć.
Mam znajomego co zarabia 50k i chlop jak dowiedział sie ze mam 25k to byl zdziwiony czemu tak duzo bo za co ja mam tyle dostawać xd
Wiadomo. On programuje gownoprogramy dla gownokorooracji do przepalania kasy a ja tylko lecze ludzi z raka.
  • Odpowiedz
Ja tam nie słyszałem nic od programistów których znam co by świadczyło że są zadufani w sobie względem innych zawodów, choć na pewno gdzieś tacy są. Zawód jak każdy, ostatnio bardziej pomiatają nami, mieliśmy swój boom, choć do pensji lekarzy to wiadomo daleko. Jak ktoś pogardza innymi to jest debilem bez względu na to kim jest. Ja się cieszę że jest dostatek w kraju i wielu ludzi może sobie pozwolić na godne
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: matko bosko, dziękuję bozi, że nie muszę pracować w scrumie, nie ma scrum masterki oraz nie muszę chodzić do biura i nikt nie sprawdza czy świecę się na zielono w komunikatorze - to musi być koszmar
  • Odpowiedz
@DoktorMorela: No to jak masz mniej powikłań, to spoko. Ale jeżeli nie jesteś lepszy niż światowa norma w przeżywalności - to masz nad czym popracować. Pracujesz nad nowymi metodami leczenia? Nie, bo powody? To też jest coś, do dopracowania.
  • Odpowiedz