Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +185
I cyk, udało się dojść do Kennedy Meadows, oznacza to, że to już koniec pustyni i zaraz zaczną się góry Sierra . Wreszcie dostałem paczkę z butami i udało się je wymienić na nowe ( dzięki Mirkowi który polecił Saucony, chociaż to się okaże jak się sprawdzi). Zakupiłem też mini kolce na góry oraz obowiązkową beczkę na żarcie w rejonie niedźwiedzi . Ostatniej nocy udało się przypadkiem zobaczyć skorpiona, ale po tym
źródło: IMG_4262
Pobierz

Waga zmierzona i wychodzi , że ubyło 11,55 kg chłopa od 5 maja kiedy było ważone wcześniej . Coraz @mniejmniejest
Kto wie, może i bym wygrał #igrzyskabebzonow , gdyby mnie nie wyrzucili
#zlomkiemprzezswiat
Kto wie, może i bym wygrał #igrzyskabebzonow , gdyby mnie nie wyrzucili
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_62D348C6-D9B7-4BAB-9804-A03809F62AE9-9674-00000A002BD6593A
Pobierz

Wyskoczyło mi dzisiaj na reddicie, że konowały są zle, że jest dużo miejsc na medycznych kierunkach bo będzie za duża konkurencja.
Oczywiście inne profesje nie muszą się martwić o to, jedynie ucięmiężone konowały.
#konowal100k #medycyna #lekarz #lekarz100k
I nawet jak pójdziesz na rezydenture z chirurgii, to po skończeniu jej i teoretycznie
źródło: image
Pobierz@UczesanyPedryl: No ludzie widzą co się dzieje i boją się o swoją przyszłość. Co w tym złego? Normalny ludzki odruch i reakcja
Ja tam mam z was beke, bo moze i będziemy mieli w c--j lekarzy, ale ceny i tak nie spadną, po prostu większość nowych lekarzy będzie bezrobotna, ale ta klika która wsiadła do pociągu wcześniej będzie miała pracę i nadal będzie trzymała wysokie ceny
- pracuja w Bäckerei/Konditorei sprzedajac paczki i chlebek
- pracuja w firmach przeprowadzkowych pucujac kibelki i nie tylko
Uwaga. Absolwenci austriackich uniwersytetow medycznych nie jacych imigranci z papiurkiem wydzialu medcyny z
@Bipolar-: No wielka tragedia, tak jak przy większości kierunków na studiach?
Nikt po studiach wiecznie bezrobotnym nie jest, ludzie pracują dorywczo, potem coś znajdują w branży - zazwyczaj za niską pensję a potem zarabiają dobrze po nabraniu doświadczenia, to normalny cykl na wolnym rynku, nikt bezdomnym nie zostanie chyba, że popadnie w depresję bo spodziewał się maybacha po pierwszym roku po ukończeniu studiów
Klinika uniwersytecka jak wiesz ma zu ministerstwa pieniazki za nich wiec im to wisi czy oni tam sa czy nie, oby sie rachunek zgadzal.
Na rynku oni starym wyjadaczom malo zaszkodza.
Ale wykop mowi wincyj
@UczesanyPedryl: Gdybym miał iść na lekarza ze świadomością, że będę zarabiał w okolicach średniej krajowej, to w życiu bym na to g---o nie poszedł. Praca lekarza to często praca fizyczna w syfie i brudzie. Ja wiem, że wy macie wyobrażenie o lekarzu w prywatnym gabineciku w białej koszuli, który tylko wpuszcza pacjenta co 5 minut i nawet z nim nie
@lorafenus: Ja wiem, że tak jest ale oni w to nigdy nie uwierzą, nawet jak tak samo będzie w Polsce to powiedzą, że to jakaś mistyfikacja i oszustwo i dalej będą biadolić że mamy za mało lekarzy i trzeba koniecznie dowalic
Malo tego. Dzisiaj podobno bnrakuje anestezjologow. Podobno. Podobno sie zabijaja. Jak sie dzwoni i pyta czy skladac papiery to brak zainteresowania w szpitalach.
@dr_Batman ma 200% racji. Szpitale nie maja pieniedzy. Nie chca. Jest to samo co
No i jak sie okazalo ze jest pacjentkla pogryziona przez kota w reke to zesmy losowali kto bedzie pechowcem i zrobi blokade splotu barkowego.
Gdyby w medycynie wywalic zbedna biurokracje ( w
@Bipolar-: Są plusy i minusy, w korpo w każdym papierem pójdziesz ale za te 10k musisz leadowi rowa wylizać by Ci dał awans i nigdy nie wiesz gdy będą tnąć koszty.
Każdy wyśmiewa Policję a pewnie wielu by chciało tam się dostać bo perspektywa pracy w fabryce smrodu
@Bipolar-: to co trzeba zrobić żeby było lepiej według konowałów?
@okoski: jak już się dorabia studentów, to fajnie byłoby też dobudowywać infrastrukture, w której będą mogli potem pracować, bo co z tego ze zamiast 10 chirurgów będzie 20, jak w tym samym szpitalu nadal będą tylko dwie sale operacyjne. Więc lekarzy masz dwa razy więcej, a operacji wciąż będzie sie robić tyle samo, bo infrastrukturze brakuje przepustowości.
No i zatrudniać jakieś
Taka anegdotka. Miałem mieć zrobiony mały zabieg, postanowiłem zrobić to na NFZ. W międzyczasie chirurg, który miał to wykonać pojechał na urlop i złamał rękę. Przez to szpital musiał przesunąć wszystkie zabiegi. I nie, nie było innego