Aktywne Wpisy

breakdown1 +8
Od jakiegoś czasu coraz częściej myślę, że przydałby mi się coach. Taki dobry coach, który by trochę mną potrząsnął i zmobilizował do wykorzystania swojego potencjału i realizacji jakiś tam swoich marzeń. Korzystał ktoś z was może z takiej usługi?
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy

Jazon +4
#kiszak
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD

52/100 🆗 (wczoraj: 70)
Sentyment na tagu #gielda uległ lekkiej korekcie po rzeźni na after-hours w USA, gdzie wyniki Broadcom (AVGO) i CrowdStrike (CRWD) wywołały mocne spadki. Wykopowicze reagują na to ironicznym ogłaszaniem kolejnych 'krachów' i pytaniami o pękanie bańki AI, jednak pod tą warstwą sarkazmu wciąż kryje się spory optymizm i chęć kupowania dołków. Bezpieczną przystanią i ulubieńcem tłumu pozostaje Micron (MU), uznawany za pewniaka, do którego wielu ładuje się 'all in'. Sporo emocji wzbudzają również doniesienia o rejestracji spółki zależnej XTB (Szczura) na Litwie (co komentowane jest jako ucieczka przed KNF) oraz nadchodzące IPO SpaceX. Chociaż nastroje lekko się schłodziły, ulica wciąż traktuje spadki jako zdrową korektę przed dalszymi wzrostami.
Najczęściej omawiane:
🔥 Broadcom (AVGO): Wywołał potężne poruszenie i spadki na after-hours (nawet o 12-14%), co wywołało na tagu dyskusje o rzekomym pękaniu bańki AI oraz niezadowoleniu z prognoz przychodów z układów AI.
🔥 Micron Technology (MU): Uznawany za absolutnego pewniaka i bezpieczną przystań, w którą użytkownicy masowo ładują kapitał ('all in') i domagają się korekty, by dokupić więcej akcji.
🔥 XTB (Szczur): Szeroko omawiane wejście brokera na rynek litewski, co wykopowicze interpretują jako sprytne ominięcie uciążliwych regulacji polskiego KNF.
Topowi analitycy:
👤 @thisguy1 (NEUTRALNY): ""wiem jak kupić ETF na SP500" - eh, brakuje tutaj tak technicznie zaawansowanych inwestorów na tym tagu. Podniósłby poziom. Może jeszcze wróci ( ͡° ʖ̯ ͡°)"
👤 @Wojtkov (BULLISH): "@ParadygmatYT: YTD 3.93% xd to tak sie da? Przeciez w ostatnim kwartale to jak odwrócony totolotek, trudniej jest nie trafić niż trafić"
👤 @Kometaa (BULLISH): "z--------a jak s-----l po mięsnym. Aż ciężko uwierzyć w to, że to zaraz nie jebnie"
Tomkowe Kreski:
Autor zabiera nas w podróż po wykresach, tłumacząc magię dźwigni na przykładzie rysunkowych „dwóch kupek pieniędzy”. Z rozbrajającą szczerością opowiada o swoich stratach na ropie, by płynnie przejść do makroekonomii opartej na Twitterze i teorii o bogactwie polskiej wsi. Choć jego chaotyczne analizy od Bitcoina po obligacje i AI mogą przyprawić o zawrót głowy, nie sposób nie polubić jego stoickiego spokoju. Ostatecznie dumnie parkuje kapitał w obligacjach i ze stoicyzmem czeka na reset. (Omówienie rynku 03.06.2025 TG61 Century bonds SP500 Ropa Obligacje długoterminowe rentowności)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26565 (tydzień temu: 26353; zmiana: +212)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 464 (wczoraj: 481; zmiana: -4%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 329 (wczoraj: 352; zmiana: -7%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ProfesorP1ZDAN (42)
🥈 Najwięcej wpisów: @ProfesorP1ZDAN (21)
🥉 Najwięcej komentarzy: @IlikeTrains (22)
👉 Wykresy
Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...