Aktywne Wpisy

Codon +32
#gielda #inwestycje #inwestowanie @ossprime regularnie pokazuje zmiany w czasie swojego portfela, to i ja pokażę - od 31 grudnia 2025 do 31 maja tego roku. Robię zrzut co miesiąc na koniec ostatniego dnia otwartych rynków.
W pierwszej kolumnie część portfela, na górze miesiąc, w środku WYNIK (obecny stan - wpłaty) - to ważne, bo nie śledzę tutaj wielkości portfela w czasie, tylko sam wynik.
Dane biorę bezpośrednio
W pierwszej kolumnie część portfela, na górze miesiąc, w środku WYNIK (obecny stan - wpłaty) - to ważne, bo nie śledzę tutaj wielkości portfela w czasie, tylko sam wynik.
Dane biorę bezpośrednio
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-15 o 20.58.20
Pobierz
marcus777 +9
Czytam wasze wpisy o imponujących wynikach typu 150% od początku roku i patrzę na swoje marne 7% (i to po piątkowym odbiciu) z dużym bólem. Mimo jednostkowych pozycji, które zrobiły po 100%, to przez ich wielkość, -10% na innych pożarł cały zysk tych zyskownych.
Opchnąłem MU w szczycie i zebrałem ostatni dołek. Dokupiłem też sndk, nvda, cien (aktualnie strata -6%), lite. Jestem byczo nastawiony na najbliższe tygodnie.
W Polsce zebrałem LPP, a
Opchnąłem MU w szczycie i zebrałem ostatni dołek. Dokupiłem też sndk, nvda, cien (aktualnie strata -6%), lite. Jestem byczo nastawiony na najbliższe tygodnie.
W Polsce zebrałem LPP, a

Ten kto dzisiaj nic nie dziedziczy, żadnego domku, mieszkania, albo chociaż ziemi, nawet auta, czegokolwiek co można spieniężyć/podnieść swój komfort życiowy, no ktoś taki po prostu jest skazany na bycie pariasem do grobowej deski. Twój dziadek mógł robić w kołchozie w najbliższej fabryce smrodu i miał szanse na mieszkanie, które potem wykupował za grosze, Ty takiej szansy nigdy mieć nie będziesz
Wystarczyły 3 dekady liberalizmu, aby zrzucić nad Wisłę rozwarstwienie społeczne rodem z Somalii.
#polska #ekonomia #mieszkanie #przegryw #gospodarka #antykapitalizm #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
📒 Notatka moderatora: xdd
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: comment_1620938534vamrxemWC2EL9hF8kKaVvH
Pobierz@mirko_anonim: ale p---------e
A ile osób dziedziczy coś z tego w takiej ilości, żeby to miało wpływ na życie? Przecież dzisaj najczęściej rodzice umierają jak ich dzieci zbliżają się do emerytury więc co miały przeżyć to już
źródło: 1000039388
PobierzCo z tego że miał własne mieszkanie jak nie miał na inne rzeczy.
Ty dzisiaj pracując nawet za minimalną masz dużo lepsze życie niż twój dziadek.
@mirko_anonim: Wy to byście wszyscy chcieli na YT pokazywać jak skaczecie w kąpielówkach do basenu w lux apartamencie, żeby wam jeszcze za to oglądające gimbusy płaciły. Trzeba iść do pracy i sobie zarobić. Wyobraź sobie, że
Uznajmy że mieszkasz z jedną osobą, jesteś niekumaty i zarabiasz 3500 na rękę, na wynajem mieszkania z podstawowymi rachunkami wydasz do 1200zl, 800zl masz na jedzenie. 500zl na inne wydatki, typu wyjścia, ubrania itp.
Dostaje ci 1000zl które możesz zaoszczędzić lub wydać na przyjemności lub podniesienie komfortu (komfort który napisałem jest dużo lepszy niz miał twój dziadek)
No i oczywiście skupianie się tylko na mieszkaniu, jak dziadek chciał mieć auto malucha to czekał 10 lat na przydział :> Brak rzeczy w
@mirko_anonim: a co Cię dokładnie powstrzymuje przed pracą za 30k, glazurnictwem, spawaniem