Wpis z mikrobloga

✨️ Jakie auto wybrać do 80k zł?
Mirasy, szukam uzywanego auta w budzecie do 70-80K, moze 90K jesli warto dolozyc, takiego max 5-6 letniego, ale tak poza tym to w zasadzie nie mam za bardzo skonkretyzowanych wymagan, ani zadne auta mi sie jak mocno nie podobaja, ani tez nie mam tak ze jakichs bardzo nie cierpie, wiec troche szukam inspiracji i jakiegokolwiek punktu zaczepienia. Zastosowanie bedzie mniej wiecej takie:
- dojazdy do pracy 11KM w jedna strone kilka razy w tygodniu,
- raz na kilka tygodni trasa 250 KM w jedna strone droga ekspresowa,
- tak naprawde najczesciej bede jezdzic sam, brak dzieci ani planow na nie w najblizszych latach
- nie chce kombi i hatchbackow raczej tez nie, reszta, jakies crossovery, suvy, sedany i inne wynalazki juz az tak mi nie wadza (pewnie nawet nie wiem czy dobrze to rozrozniam),
- oprocz poprzedniego punktu to nie obchodzi mnie za bardzo jak wyglada z zewnatrz, bardziej mi zalezy na tym zeby bylo wygodne w srodku,
- nie zalezy mi na nie wiem, szybkosci czy cos takiego, po prostu zeby bylo wygodne np. z automatem etc.
- elektryki i diesle odpadaja

Z takich ktore prowadzilem i "wydawaly mi sie wygodne jadac tylko raz" to bylo okej w: RAV4, Civicu, Tucsonie.
Myslalem ogolnie zeby po prostu wziac jakas Toyote w hybrydzie w tym budzecie bo z tego co czytam silniki maja dobre opinie i z tego co widze to w zasiegu sa takie modele jak:
- c-hr - troche przerazaja mnie te okna dla pasazerow na tyle, ale oprocz tego jest okej,
- jakies yaris crossy - troche do mnie nie przemawiaja, slyszalem ze powyzej 120 km/h jest bardzo glosno ale to po prostu opinia uslyszana od znajomego,
- corolla sedan - widzialem ze jest ich pelno na otomoto ale pierwsze wrazenie z czytania opinii/ogladania recenzji - wydaje sie byc nudna

Czy moglby ktos podrzucic jakies modele ktorymi warto sie zainteresowac, cokolwiek co moze spelnic te moje bardzo szerokie wymagania? xD

#motoryzacja #samochody #szukamauta #szukamsamochodu #jakieauto #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: trwa wyprzedaż forda focusa. Za 109 tys. zł można (było) mieć 1.0 155KM automatic. Byłem na jeździe próbnej bo mocno się do niego przymierzałem. Silnik jakiś super nie jest, ale przy regularnych wymianach oleju co maks 15kkm powinien być ok.
  • Odpowiedz
- jakies yaris crossy - troche do mnie nie przemawiaja, slyszalem ze powyzej 120 km/h jest bardzo glosno ale to po prostu opinia uslyszana od znajomego,

- corolla sedan - widzialem ze jest ich pelno na otomoto ale pierwsze wrazenie z czytania opinii/ogladania recenzji - wydaje sie byc nudna

@mirko_anonim: Oczywiście, że toyota corolla jest nudna ogólnie toyota bo to jest japoński odpowiednik volkswagena na nasze realia, auta dla ludu
  • Odpowiedz